NOVI KOLOVOZI U 25 ULICA Vlast u Srbobranu na 10 godina sklapa partnerstvo kojim će obnoviti puteve u opštini

Z. Rajić

01. 06. 2021. u 06:21

Jedan od glavnih poslova u opštini Srbobran ove godine biće izgradnja i uređenje uličnih kolovoza, atarskih puteva i prilaznih saobraćajnica u industrijskoj zoni. Predsednik opštine Radivoj Debeljački rekao je da će za obnavljanje uličnih kolovoza biti uspostavljeno javno-privatno partnerstvo.

НОВИ КОЛОВОЗИ У 25 УЛИЦА Власт у Србобрану на 10 година склапа партнерство којим ће обновити путеве у општини

Umesto krpljenja potpuna rekonstrukcija / Foto L. P.

- Obezbedićemo partnera koji će u narednih 10 godina obavljati posao saniranja ulica i njihove rekonstrukcije, a ne da stalno ulazimo u tenderske postupke i iznova pronalazimo izvođače radova. Partnerstvom ćemo smanjiti birokratske procedure i ubrzati popravku puteva - istakao je Debeljački.

On je najavio da bi na jesen trebalo da počne potpuna rekonstrukcija puteva u 25 ulica u Nadalju i Turiji.

- Srbobran je kao naselje zasad izostavljen, jer je u planu da dobije kanalizacionu mrežu. Ne bi bilo u redu da asfaltiramo ulice u Srbobranu, a potom da ih raskopavamo kako bi se postavile kanalizacione cevi - objasnio je Debeljački.

Za nove ulične kolovoze u Nadalju i Turiji biće obezbeđena garancija od pet godina, posle čega će biti potrebno samo njihovo održavanje.

- Neke ulice će prvi put dobiti asfalt, jer u 21. veku i dalje imaju samo zemljane puteve - naveo je Miloš Jovanović, direktor JKP "Graditelj" u Srbobranu, firme kojoj je poverena briga o lokalnim putevima u opštini.

Nedavno je zaključena javna nabavka za uređenje 14 kilometara atarskih puteva, a vrednost posla je 15 miliona dinara.

- Planiramo dodatna ulaganja, koja će dostići 30 miliona dinara do kraja godine. Postoji u našoj opštini mnogo voćnjaka, vinograda i vikendica, kojima ljudi posle obilnih padavina ne mogu da priđu zbog lokvi i blata. Posao će početi od vikend-zone na obali kanala u Nadalju, gde će biti urađen pristupni put od struganog asfalta. Taj put, osim vlasnika vikendica, koriste i zemljoradnici, kao i pecaroši - kazao je Debeljački.

SAOBRAĆAJNICA ZA INDUSTRIJU

MINISTARSTVO privrede izdvojilo je 25 miliona dinara za izgradnju saobraćajnice u industrijskoj zoni u Srbobranu, prema Turiji. Taj put vodi do lokacije na kojoj fabrika alkohola gradi prečistač otpadnih voda.

- Put je značajan i za privlačenje investitora, jer opština u tom delu ima 10 hektara slobodne zemlje pogodne za izgradnju industrijskih pogona - naglasio je Debeljački.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)