HVALA BORCIMA U BELOM: Povelje zaslužnima povodom dana i slave Grada Vršca

J. J. BALjAK

31. 05. 2021. u 08:23

NA svečanoj akademiji povodom Dana i slave Grada Vršca - Svetog Teodora Vršačkog, u Centru "Milenijum" lokalna samouprava uručila je javna priznanja zaslužnim građanima.

ХВАЛА БОРЦИМА У БЕЛОМ: Повеље заслужнима поводом дана и славе Града Вршца

Foto Arhiva

Prvi put je odlučeno da bude dodeljeno čak 20 povelja grada, koje su, potpuno zasluženo, otišle u ruke vršačkih medicinara, koji su bili na prvoj borbenoj liniji tokom pandemije korone.

U ime svih zdravstvenih radnika povelje su uručene direktorima tri vršačke zdravstvene ustanove - Doma zdravlja, Opšte bolnice i Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti "Dr Slavoljub Bakalović". Među nagrađenima su bili i infektolozi, koordinatori i glavne medicinske sestre kovid-ambulanti i kovid-odeljenja, anesteziolozi, kao i doktorke zadužene za organizaciju vakcinacije. Posthumno je nagrađena i medicinska sestra Doma zdravlja Mariora Stepan, koja je izgubila životnu bitku sa koronom, dok je dvoje volontera preuzelo povelju u ime čak 200 mladih Vrščana, koji su tokom pandemije 24 časa bili na usluzi stanovnicima grada i okolnih sela.

Nagrada za životno delo pripala je Vrščaninu Milanu Popoviću, koji je uspešnu poslovnu karijeru gradio svuda po svetu, ali svoj rodni grad nikada nije zaboravio.

- Više od deset godina pomaže vršački sport, finansira obnavljanje sportskih objekata, pomaže bolnice, crkve, Crveni krst i najsiromašnije porodice. Zaslužan je i za otvaranje Narodne kuhinje u našem gradu, koju već deceniju lično finansira. Iako je uvek želeo da njegov humanitarni rad bude anoniman, ali ovom prilikom je nemoguće to ne pomenuti - rekla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)