JOŠ JEDNOM POKAZALI VELIKO SRCE: Medicinari kovid-bolnice u Kruševcu igraju humanitarnu predstavu za decu iz Kuline (FOTO/VIDEO)

S.BABOVIĆ

26. 05. 2021. u 15:28

MEDICINSKE sestre i tehničari KOVID bolnice u Kruševcu u petak izvode humanitarnu predstavu u Kruševačkom pozorištu! Kako saznaju “Novosti”, zbog velikog interesovanja posetioca, osim u Kruševcu, 28. maja od 19 sati, medicinari će nastupiti i 12. juna u Narodnom pozorištu u Nišu.

ЈОШ ЈЕДНОМ ПОКАЗАЛИ ВЕЛИКО СРЦЕ: Медицинари ковид-болнице у Крушевцу играју  хуманитарну представу за децу из Кулине (ФОТО/ВИДЕО)

S.BABOVIĆ

Predstava “Maske koje život znače” će na krušvačkoj sceni biti besplatna za sve posetioce, a dobrovoljni prilozi prikupljaće se za specijalnu ustanovu u Kulini kod Aleksinca. Time su i van crvene zone, veliko srce pokazali medicinari kruševačke KOVID bolnice izgrađene prošlog decembra za prijem najtežih slučajeva virusa korona.

“Predstavu” o kojoj su pisale “Novosti” napisao je sam život i praksa angažovovanih medicinara u KOVID bolnici,ali i u UKC Niš. Premijerno su bili pred publikom 12. maja povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara ispričali svoje potresne priče iz epidemije virusa korona. Upravo iz Kuline bila je jedna od najmlađih pacijentkinja koju su zbrinjavali ovi nesebični medicinari.

- Moj sin me svakoga dana pita za malu Mariju iz Kuline, bolje je svakog dana, dobila je od nas plišanog medu i ćebence - posvedočila je na sceni medicinska sestra Slavica Gašić.

Njena koleginica Jovana Milovanović nikada neće zaboraviti sudbinu mladića od 30 godina.

- Svi smo se borili da ne dođe do onog najgore - prisećala se svog teškog slučaja Jovana - Vreme je, sekunde su prolazile,ali već je bio u veštakoj komi, vezan za mašinu, koja je disala za njega. Na monitoru linija ostaje sve više ravna. Njegov telefon je nastavio da zvoni, na ekranu je pisalo “Moja ljubav”...

Oko 400 medicinskih sestara i tehničara borilo se tokom pika epidemije virusa samo u KOVID bolnici u Kruševcu. Bilo je, prema rečima glavne sestre Gordane Dragošev posebno izazovno naučiti mlade, novoprimljene kolege i koleginice Kruševcu,poslu koji se na intenizivnoj nezi u praksi uči kroz najmanje 6 meseci, ali svi su, kažu mentori iz UKC Niš, bili motivisani da uče i da se bore.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri