BEOGRAD SE VRATIO, NOLE JOŠ NE: Prvi teniser sveta zadovoljan turnirom u prestonici, ne i svojom formom

Đ. SAMOILOVIĆ

25. 04. 2021. u 22:50

PONOVO se zakotrljala malena, svetlozelena loptica kraj Dunava, posle deset godina teniske "suše", ali Beograd nije dobio pobednika kojeg je priželjkivao i kojeg su svi očekivali.

БЕОГРАД СЕ ВРАТИО, НОЛЕ ЈОШ НЕ: Први тенисер света задовољан турниром у престоници, не и својом формом

Foto: M.Vukadinović

Novak Đoković je zaustavljen na korak od finala Srbija opena i pokazao da još nije dostigao radnu temperaturu koja ga je krasila tokom februarskog pohoda u Melburnu na 18. grend slem krunu.

Neočekivani porazi od Aslana Karaceva u Beogradu i od Dana Evansa u Monte Karlu, pootvrdili su da je u narednih mesec dana neophodno da najbolji igrač sveta pomeri ručku menjača na zupčanik ili dva više kako bi bio konkurentan u Parizu. Ali, daleko od toga da je vreme za paniku. Svestan je i sam Novak činjenice da će morati mnogo bolje ako želi da na Rolan Garosu (kreće 30. maja) baci rukavicu u lice Rafaelu Nadalu i oduzme mu unapred upisan grend slem trofej.

- Rolan Garos je cilj, tu želim da igram najbolje. Moram da napredujem, želim da igram bolje nego ovde i u Monte Karlu - jasan je bio Đoković posle poraza u subotu uveče.

I dok je sa takmičarske strane naš igrač doživeo razočaranje u Beogradu, više puta je isticao da je prezadovoljan samom činjenicom da se njegov rodni grad vratio na tenisku mapu sveta. Bez obzira na to što još nije potvrdio da će biti na njegovom drugom izdanju ove godine (od 22. maja), Novak je rado delio pozitivne utiske svih ostalih učesnika koji su u tom svetu jedan od glavnih repera za dalje unapređenje i pohod na licencu za turnir iz serije 500,

TROFEJ BERETINIJU

ŠAMPION Srbija opena je Mateo Beretini. Italijanski teniser u finalu je savladao Aslana Karaceva, posle velike borbe, sa 2:1 u setovima - 6:1, 3:6, 7:6. Ovo je Beretiniju četvrta titula u karijeri i prva u ovoj godini.

Drugi nosilac u Beogradu lako je osvojio prvi set. Karacev uzvraća i brejkom na startu seta brzo dolazi do 3:0. Održao je prednost i izjednačio u setovima.
Meč je otišao u taj-brejk, odmah na startu Beretini dolazi do 3:0 i kasnije bez greške dolazi do 7:0 za slavlje.

što je glavni cilj prema rečima direktora Đorđa Đokovića. Teniski bal pod maskama na dorćolskim terenima TC "Novak", uz silne restrikcije i protokole kao što su "Zum" pres konferencije, ograničeno vreme na tribinama za predstavnike medija i odsustvo bilo kakvog fizičkog kontakta sa igračima, nije dobio očekivanog pobednika, ali jeste zamajac da u godinama koje dolaze stane rame uz rame sa Barselonom, Dubaijem, Kvinsom i ostalima iz ranga 500.

- Impresija svih koji su došli ovde su uglavnom pozitivne i to je lepo čuti. Vratiti ATP tur u Beograd posle devet godina, to je poseban osećaj - istakao je Novak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri