BEOGRAĐANI ZA POLUFINALE: Nole i Miomir danas prvi put jedan protiv drugoga

Đ. S.

23. 04. 2021. u 09:00

DVA Beograđanina biju bitku za polufinale Srbija opena. Novak Đoković i Miomir Kecmanović imaće danas četvrtfinalni okršaj na ATP turniru serije 250 u našoj prestonici, rodnom gradu obojice.

БЕОГРАЂАНИ ЗА ПОЛУФИНАЛЕ: Ноле и Миомир данас први пут један против другога

FOTO: M. Vukadinović

 Priželjkivao je Novak jednog Srbina u ovoj fazi turnira, najavio je to još i pre samog početka, a danas će mu se ta želja i ispuniti.

- Uvek je lepo biti u Beogradu. Ovo je moj rodni grad, ne može nijedno mesto da ga zameni, ovde se najlepše osećam na svetu. Zahvalan sam što sam zdrav, što sam odigrao dobro danas, nadam se da ću dogurati do tog meča za trofej - nije skrivao ambicije Novak posle pobede nad Sonvom Kvonom u sredu i osvrnuo se na Kecmanovića.

- Sa Mićom nisam imao priliku da igram, uradiću analizu. Gledao sam ga, igra dobro. Šljaka mu je omiljena podloga, što nije slučaj kod ostalih naših igrača.

I kao što je rekao Novak, ovo će biti prvi okršaj ova dva naša asa. Sa jedne strane će biti najbolji teniser, pa možda i sveta u istoriji, a sa druge momak koji je tek na početku svog profesionalnog puta. Svestan je toga i Kecmanović, koji ističe da je četvrtfinale bilo minimum koji je sebi zacrtao. A dalje, šta bude.

- Sigurno ću morati da dam sve od sebe, i više od toga. Mogu samo da se nadam da neće odigrati najbolje. Izvanredna prilika da igram sa najboljim na svetu, uzbuđen sam zbog toga i nadam se da ću moći da pružim dobru partiju - rekao je Kecmanović.

U četvrtfinalu beogradskog ATP takmičenja je i Filip Krajinović, koji danas igra sa Mateom Beretinijem, dok je Dušan Lajović ispao odmah u drugom kolu. Ducija je savladao Federiko Delbonis (6:3, 2:6, 6:4) koji će igrati sa Danielom Tarom u četvrtfinalu danas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!