MOŽDA I PRETEKNE FEDERERA: Rubljov poslednji polufinalista Majamija

Novosti online

02. 04. 2021. u 10:08

Ruski teniser Andrej Rubljov poslednji je polufinalista prvog Mastersa sezone u Majamiju pošto je u poslenjem četvrtfinalnom meču savladao Sebastijana Kordu sa 2:0, po setovima 7:5 i 7:6(7).

МОЖДА И ПРЕТЕКНЕ ФЕДЕРЕРА: Рубљов последњи полуфиналиста Мајамија

Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

U prvom setu Rubljov i Korda su razmenili brejkove, da bi ključan napravio Rus u 12. gemu. U drugom setu Rus je bio na servisu pri rezultatu 5:2, ali je američki teniser uspeo da se vrati i uvede meč u taj-brejk gde je Rubljov iskoristio treću meč loptu i stigao do svog prvog masters polufinala.

Tamo ga čeka još jedan debitant u ovoj rundi takmičenja, Poljak Hubert Hurkač koji je ranije iznenadio drugog nosioca Stefanosa Cicipasa. Drugi polufinalni par čine Roberto Bautista Agut i Janik Siner.

Nijedan od četvorice polufinalista nikada do sada nije osvajao masters 1000 turnir, a samo Španac Bautista Agut ima finale, 2016. godine poražen je od Endija Mareja u Šangaju.

Ukoliko osvoji titulu Andrej Rubljov će na ATP listi konačno preteći Rodžera Federera, iako je on ranije izjavljivao da je odavno zaslužio da se nađe ispred Švajcarca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije