VIMBLDONSKA TRAVA JE PRESPORA ZA FEDERERA! Hoće li je Englezi ubrzati da pomognu svom ljubimcu, a otežaju Noletu?

Novosti online

23. 03. 2021. u 12:23

SVETSKI mediji nikako da se pomire sa činjenicom da je Rodžer Federer teniska prošlost, pa se uveliko piše o tome kako je Švajcarac jedan od glavnih favorita za osvojanje ovogodišnjeg Vimbldona.

ВИМБЛДОНСКА ТРАВА ЈЕ ПРЕСПОРА ЗА ФЕДЕРЕРА! Хоће ли је Енглези убрзати да помогну свом љубимцу, а отежају Нолету?

Foto: EPA-EFE/Samer F Rejjal/HANDOUT by beIN

Nekadašnji svetski broj jedan i donedavno najbolji teniser sveta svih vremena imao je kam-bek posle više od godinu dana pauze, ali se nije proslavio na ATP turniru u Dohi.

O njegovim šansama na nezvaničnom prvenstvu sveta u Ol Ingland klabu govorio je Jevgenij Kafeljnikov, nekadašnji prvi reket sveta i jedan od retkih tenisera koji ima pozitivan skor protiv Federera - 4:2, uključujući i pobedu na jedinom meču u Vimbldonu, u prvom kolu 2000. godine.

- Jedini način da Federer osvoji Vimbldon jeste ako agronomi u Ol Ingland Klabu naprave travu kakva je bila osamdesetih i devedesetih godina, tako da on može da igra servis-volej - napisao je Kafeljnikov na tviteru.

S ovim se slaže i Federerov zemljak Mark Rose, olimpijski šampion iz 1992. godine.

- Vimbldon se više ne osvaja servis-volejom, već s osnovne linije. Ako hoće da osvoji Vimbldon, moraće da pobedi Đokovića, Nadala ili druge igrače iz top 10. Prethodno se s njima može sresti jedino na šljaci - ističe Rose.

S druge strane, trener Simone Halep Daren Kejhil veruje da će trava na Vimbldonu ove godine biti brža nego prethodnih.

- Slažem se da Federeru treba brža trava. US open i Australijan open bili su brži od uobičajenog, a možda i trava bude drugačija nakon što se priprema dve godine. Videćemo - smatra Kejhil.

(Sportklub)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili