ARMENULIĆ O NOLETU: ŠTO JE BOLJI, VIŠE IH BOLI! Nezamislivo ponižavanje nekog ko je ubedljivo najbolji na svetu, to je čista pakost

Đ. SAMOILOVIĆ

10. 03. 2021. u 23:03

NEZAMISLIVO je da nekog toliko uspešnog kritikuju, ne pamtim išta slično u svojoj dugogodišnjoj karijeri. Tako, između ostalog, za "Novosti" priča Radmilo Armenulić, srpska teniska legenda, komentarišući odnos koji mediji, pretežno van granica naše zemlje, imaju prema Novaku Đokoviću.

АРМЕНУЛИЋ О НОЛЕТУ: ШТО ЈЕ БОЉИ, ВИШЕ ИХ БОЛИ! Незамисливо понижавање неког ко је убедљиво најбољи на свету, то је чиста пакост

FOTO: Arhiva novosti

Nedavno je u francuskom "Ekipu" osvanula karikatura koja može da se protumači i na podrugljiv način, dok je tokom Australijan opena bilo kritika na račun angažovanja najboljeg tenisera sveta zbog oštrih mera karantina, kao i insinuacija da je "lažirao povredu trbušnog mišića".

- Koliko se ja sećam, a sećam se baš dobro, nikada nije postojao neko toliko uspešan, a da su ga toliko kritikovali mediji. Nezamislivo mi je toliko ponižavanje nekog ko je vidljivo najbolji. Po mom mišljenju, to je čista ljudska pakost koja dolazi iz zapadnih zemalja, a oni to rade jer nemaju nekog ko može da parira Đokoviću, toliko je dominantan. Ali, drago mi je što Noleta to sve manje dotiče - kaže čuveni Armenulić za "Novosti".

Priznao je i Novak da takve stvari znaju da ga uzdrmaju s vremena na vreme, ali Radmilo smatra da naš as ima dobru taktiku i za zbivanja van teniskog terena.

- Sigurno ga to u dubini duše pogađa, pa i on je živ čovek, ali shvatio je da je situacija, jednostavno, takva i da se neće promeniti, pa se zato nosi odlično sa svim kritikama. Ne daje im to zadovoljstvo da im odgovara, jer bi ga to uništilo. Ali ne mogu da razumem to, da njega kritikuju kada radi sve što rade i drugi. Na primer, kada slomi reket, pa kao da je jedini koji to čini - pita se prekaljeni as.

Armenulić smatra da sve dok Đoković bude nizao dostignuća koja su nekad delovala nemoguća, odnos inostranih medija i velike većine teniskog sveta neće biti ništa bolji prema njemu.

- Teško da će se išta promeniti, sve dok bude toliko uspešan. Jedino, možda, kad doživi neki poraz, tad će se setiti da napišu ponešto pozitivno. Ali, sve dok niže rekorde, biće i kritika - tvrdi Armenulić.

Dotakli smo se u razgovoru sa iskusnim teniskim vukom i nedavnog rekorda našeg tenisera, 311. nedelja na čelu ATP liste...

- Ovaj rekord je veoma značajan. Uz to, smatram da u narednih deset ili 20 godina to niko neće uspeti da nadmaši. Jednostavno, trenuntno ne vidim nikog ko bi mogao da to učini - podvlači poznati stručnjak.

RODžER I RAFA POSUSTAJU

ISKUSNI Armenulić smatra da će u godinama koje dolaze, razlike između Đokovića i ostala dva člana "velike trojke" samo da raste na stranu srpskog igrača.

- Mislim da nema tu pravog rivalstva. Nadal će sledeće nedelje skliznuti na treće mesto. U njegovoj igri sve zavisi od snage, ne od tehnike. Sa druge strane, Federer ima savršenu tehniku, ali uskoro će napuniti 40 godina i ne vidim ga kao konkurenta Novaku. Možda će osvajati neke manje turnire, ali na grend slemovima ga ne vidim kao pobednika - ističe Armenulić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju