LEGENDARNI AMERIČKI TENISER JASAN: Đokovića samo dve stvari mogu da spreče da bude još dugo na čelu ATP liste

Novosti online

28. 10. 2020. u 15:49

DUGO se priča i pričaće se ko je najbolji teniser svih vremena. Bivši američki igrač Džim Kurijer analizirao je nadmetanje "velike trojke".

ЛЕГЕНДАРНИ АМЕРИЧКИ ТЕНИСЕР ЈАСАН: Ђоковића само две ствари могу да спрече да буде још дуго на челу АТП листе

FOTO: EPA

Kurijer je u bogatoj karijeri osvojio četiri grend slem titule, a 1992. godinu je završio na prvoj poziciji ispred Pita Samprasa.

Upravo je Sampras rekorder po broju godina završenih na prvom mestu ATP liste. Njemu je to šest puta pošlo za zukom. Novak Đoković će se u tom segmentu izjednačiti sa njim.

- Kada ocenjujemo najveće svih vremena imamo tendenciju da precenimo velike titule u singlu. Nedelje provedene na rvom mestu, kao i godine završene na prvom mestu, su takođe veoma važne kako bismo najbolje sagledali situaciju - rekao je Kurijer za "tennis.com.

Amerikanac je uporedio Samprasov rekord sa Đokovićevim, koji će postaviti ukoliko danas savlada Bornu Ćorića na turniru u Beču.

- Pitovih šest godina zaredom je neverovatno. Za to je, osim nadmoćne igre, bilo potrebno imati i fizičku i mentalnu konstantnost. Novakova sposobnost da pronađe svoje mesto igrajući sa Federerom i Nadalom je podjednako teško kao i Pitovih šest godina u nizu.

Džim Kurijer veruje da će Đoković još dugo da vlada svetskim tensom/Foto: EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Bio je upitan i da li je šest godina na vrhu svetskog teniskog karavana maksimum za sjajnog Srbina?

- Mislim da on može da bude "broj 1" još dugo ukoliko ostane fokusiran i zdrav. Postoje samo dve stvari koje možda mogu da ga spreče u tome, a to su – zdravlje i Nadal - naveo je Kurijer i dodao:

- Biti "broj 1" na kraju godine u bilo koje vreme je velika čast i ja sam na to veoma ponosan. Nema sumnje da je Novak dominirao u muškom tenisu ove godine, ponovo. Statistika ne laže - zaključio je legendarni američki teniser.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna