BRUKA AUSTRALIJAN OPENA! Novak Đoković oštro kažnjen, a Karlos Alkaraz - nonšalantno slavi "kad mu vreme nije" (VIDEO)

Novosti online

22. 01. 2024. u 21:32

Novak Đoković i Karlos Alkaraz nastavljaju da grabe ka priželjkivanom okršaju u finalu Australijan opena, što bi moglo da se desi na samom kraju ove sedmice. A na njenom početku Noletovi navijači prilično se nerviraju zbog zaštite koju Španac uživa kod sudija.

БРУКА АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА! Новак Ђоковић оштро кажњен, а Карлос Алкараз - ноншалантно слави кад му време није (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Đoković je, podsetimo, na maestralan način prošao u četvrtfinale, ali se njegovim pristalicama sada iz sećanje "vratila" scena sa prošlog Vimbldona kada je Srbin kažnjen.

U tadašnjem meču sa Janikom Sinerom, Noletu je dosuđeno "ometanje protivnika" ("hindrance"), jer je, prema mišljenju britanskog sudije Ričarda Hejga, Nole namerno produžio svoj uzvik prilikom udaranja loptice da bi omeo suparnika.

Zato je srpski as kažnjen oduzimanjem poena, što je i njemu i njegovim navijačima teško palo, jer nikakve zle namere nije bilo, niti je taj uzvik bio tako dramatično koban po Italijana.


No, bilo kako bilo, svi kojima je Novak u srcu upamtili su tu nepravdu, a onda danas svedočili novoj.


I to ponovo na meču na kome je igrao jedan Srbin.


Miomir Kecmanović i Karlos Alkaraz sastali su se u osmini finala Australijan opena, a iako je rival našeg reprezentativca opravdao ulogu favorita, Noletove navijače iznerviralo je što se arbitar nijednom nije oglasio kada bi "Karlitos", kako zovu ovog supertalenta iz Španije, "produžio" svoje dranje posle udarca.


Uz nekoliko takvih snimaka, Novakove pristalice su na internetu komentarisale i na sledeći način pomenuto suđenje:


- Čisto ometanje protivnika u ovoj situaciji od strane Alkaraza, ali zapamntite da se to pravilo primenjuje isključivo ako vam je ime Novak Đoković.

Kada i protiv koga igra Novak Đoković?

Podsetimo, posle prilično impresivnog izdanja u nedelju, Novak Đoković nastavlja da igra u dosad uobičajenom ritmu u Melburnu:

Za razliku od činjenice da je posle prvog kola imao dva dana pauze, sada će, ponovo, imati samo jedan.

Srpski as u utorak igra meč 5. runde, odnosno četvrtfinale, i to u nimalo naivnom terminu, a rival (iznenađujuće za mnoge) mu nije Stefanos Cicipas, prošlogodišnji finalista.

Pratite i Noleta, i sve ostalo vezano za Australijan open, ali i tenis uopšte - na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave