"AKO SE NE DOGODI ČUDO..." Jake reči legendarnog Lejvera: Mogu da počnu da graviraju Đokovićevo ime na trofej

A. I.

20. 01. 2024. u 14:58

Legendarni teniser i osvajač 11 grend slem turnira Rod Lejver smatra da graveri u Melburnu već mogu da počnu sa graviranjem imena Novaka Đokovića na peharu koji će pokušati da osvoji 11. put.

АКО СЕ НЕ ДОГОДИ ЧУДО... Јаке речи легендарног Лејвера: Могу да почну да гравирају Ђоковићево име на трофеј

FOTO: AP

Branilac titule i prvi reket sveta Novak Đoković uspešno je započeo pohod ka 11. trofeju u Melburnu, mada se u prva dva kola suočio sa ozbiljnim otporom motivisanih Dina Prižmića i Alekseja Popirina. U trećem je rutinski savladao Tomasa Martina Ečeverija i zakazao duel osmine finala sa francuskim veteranom Adrijanom Manarinom.

Iako se Đoković namučio na startu prvog grend slema u sezoni, legendarni Rod Lejver (85), jedini igrač koji je dva puta osvojio kalendarski grend slem, ubeđen je da će srpski teniser još jednom podići pehar u Australiji.

- Skoro kao da se priprema za finale. Izgubiće ponegde set u mečevima na pet setova, a ja se pitam da li se on šali sa nama jer bi sve mogao da dobije sa 6:2, 6:2, 6:2, rekao je Lejver u Melburnu.

Teniser čije ime nosi centralni teren u "Melburn parku" smatra da bi trebalo da se dogodi nešto čudesno kako bi neko svrgnuo Đokovića sa trona.

-On je sjajan atleta za početak, ali njegov um je takođe teniski, skoro da unapred vidi kako će se stvari odvijati i upravo ono što bi trebalo da radi. Tako je veliki šampion, rekao je Lejver.

Ističe da Đoković odlično servira i da su njegovi udarci na terenu nepobedivi.

- Osim ako neko nekim čudom ne odigra svoj najbolji tenis da bi ga srušio, verujem da već sada mogu da počnu da stavljaju delove njegovog imena na trofej, naglasio je Rod Lejver.

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)