SRPSKI AMERIKANAC ODUŠEVIO SVE NA AUSTRALIJAN OPENU! Rekao sudiji "Da, želim da izgubim ovaj poen!" i to se i desilo! (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

18. 01. 2024. u 12:00

NOVAK Đoković je bio glavna atrakcija na Australijan openu tokom ove srede. Ipak, treba pohvaliti i američkog tenisera Aleksandra Kovačevića zbog sjajnog gesta tokom meča sa Karenom Hačanovim.

СРПСКИ АМЕРИКАНАЦ ОДУШЕВИО СВЕ НА АУСТРАЛИЈАН ОПЕНУ! Рекао судији Да, желим да изгубим овај поен! и то се и десило! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Naime, u četvrtom gemu drugog seta Rus je poslao servis u polje rivala, protivnik je riternirao, a dete koje skuplja lopte je uhvatilo lopticu pre nego što je dotakla podlogu.

Sudija je odmah rekao da se poen ponavlja, Hačanov mu je prišao kako bi popričao sa njim, a onda je Kovačević dodelio poen 15. teniseru planete. Taj potez je pozdravila publika, ali i Rus.

Na kraju je Karen trijumfovao sa 6:4, 6:3, 4:6, 6:3 i u narednom kolu će igrati protiv Čeha Tomasa Mahača.

Kada i protiv koga igra Novak Đoković?

Podsetimo, posle velikih uzbuđenja u meču protiv Alekseja Popirina, Novak Đoković se vraća u dosad uobičajeni ritam u Melburnu:

Za razliku od činjenice da je posle prvog kola imao dva dana pauze, sada će imati samo jedan.

Srpski as će u petak igrati meč 3. runde, a iako se termin u ovom trenutku još uvek ne zna, poznato je ko će mu biti rival: u pitanju je 30. nosilac, Tomas Martin Ečeveri iz Argentine, koji je sa 3:0 "preslišao" Gaela Monfisa (po setovima je bilo tri puta po 6:4).

Đoković i Ečeveri su dosad igrali dvaput, i to u 2023. godini. Oba puta je Nole pobedio, u Rimu je na šljaci bilo 7:6 (5), 6:2 za Đokovića, a na mastersu u Parizu, igranom na betonu u "Bersiju", rezultat je glasio 6:3, 6:2 za najboljeg tenisera sveta.

Ečeveri ima 24 godine, 12 manje od Đokovića, visok je 196 centimetara, a u karijeri je zaradio 2,25 miliona dolara, iako još uvek nije osvojio nijednu ATP titulu.

Pratite i Noleta, i sve ostalo vezano za Australijan open, ali i tenis uopšte - na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)