VILANDER PROVOCIRA PRED AUSTRALIJAN OPEN: Nadal je možda najbitniji igrač u teniskoj istoriji

Tanjug

11. 01. 2024. u 12:07

NEKADAŠNjI švedski teniser Mats Vilander izjavio je ovog četvrtka da je Španac Rafael Nadal možda najbitniji igrač u istoriji ovog sporta, prenosi "Jurosport".

ВИЛАНДЕР ПРОВОЦИРА ПРЕД АУСТРАЛИЈАН ОПЕН: Надал је можда најбитнији играч у тениској историји

FOTO: AP

"Bik sa Majorke" je pre četiri dana saopštio da zbog povrede neće igrati na Australijan openu. On se vratio na teren prošle nedelje posle skoro godinu dana pauze na turniru u Brizbejnu, gde je eliminisan u četvrtfinalu od Džordana Tompsona.

Nadal je u karijeri osvojio 22 grend slem titule, a ova sezona bi mogla da bude poslednja u karijeri španskog tenisera.

Vilander je podsetio da je švajcarski teniser Rodžer Federer završio igračku karijeru na Rod Lejver kupu 2022. godine u Londonu u dublu sa Nadalom.

- Želim da Nadal dobije šansu da se oprosti od tenisa na način na koji on to želi. Nisam siguran kako bi taj oproštaj trebalo da izgleda. A povrede zaista nisu trenutno fer prema njemu. Bilo bi lepo da ga vidimo zdravog na Rolan Garosu. Možda da odigra makar još jednom, a možda i pobedi na nekoliko mečeva, a onda da izgubi od nekog velikog igrača, recimo Novaka Đokovića. Nadamo se čudima, a ona su retka u teniskom sportu -  rekao je Vilander.

On je rekao da je pratio nastup Nadala prošle nedelje na ATP turniru u Brizbejnu.

- Nadal je igrao briljantno i sa mnogo strasti. Video sam Nadala koji se znoji dok u Brizbejnu propušta meč-lopte protiv Tompsona. To je nešto što ću da pamtim, ne vest da zbog povrede odustaje od Australijan opena. Jednostavno, on je jedan od najvećih igrača u istoriji, a možda i najbitniji igrač, profesionalac u istoriji tenisa - zaključio je Vilander.

Australijan open je na programu od 14. do 28. januara.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!