KAKAV ŽREB! Novak Đoković saznao ko mu sve stoji na putu do titule na Australijan openu

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

11. 01. 2024. u 07:09

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković saznao je ko su mu protivnici u pohodu na osvajanje 11. titule na Australijan openu.

КАКАВ ЖРЕБ! Новак Ђоковић сазнао ко му све стоји на путу до титуле на Аустралијан опену

Tanjug/AP

Srpski as će u prvom kolu igrati protiv igrača koji se u glavni žreb plasira iz kvalifikacija. Nakon toga protivnik će mu biti pobednik australijskog okršaja Aleksej Popirin - Mark Polmans.

U 3. kolu mogući protivnici su Endi Mari, Gael Monfis i Tomas Ečeveri. Potencijalni protivnici u četvrtoj rundi su Ben Šelton, Adrijan Manarino i Stan Vavrinka.

Četvrtfinale bi moglo da donese reprizu prošlogodišnjeg finala i susret sa Grkom Stefanosom Cicipasom. Takođe, mogući rival ja i Tejlor Fric.

Istinski spektakl je moguć u polufinalu, meč Novak Đoković - Janis Siner. Italijan je pokazao u finišu prošle sezone koliko može da bude opasan. Pored Italijana, potencijalnu protivnici su Aleks de Minor, Frensis Tijafo, Andrej Rubljov.

Kada je u pitanju finale, rekorderu ovog turnira bi na megdan mogli da izađu Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Aleksandar Zverev i Holger Rune.

Jasno je da je žreb mogao da bude bolji, ali i lošiji. Ipak, ako je neko navikao da u Melburnu niže pobede, onda je to Nole.

Podsetimo, Australijan open igra se od 14. do 28. januara. Titulu u muškoj konkurenciji brani Đoković, a u ženskoj Arina Sabalenka.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)