ĐOKOVIĆ PRECRTAN: Teniski svet u neverici posle novog poteza organizatora Australijan opena

Novosti online

27. 12. 2023. u 08:46

KORONA je završena priča. Australija je ispucala kredit kada je u pitanju stopiranje Novaka Đokovića. Jedan grend slem su mu uzeli, ali onda je Srbin odlučio da im se žestoko osveti.

ЂОКОВИЋ ПРЕЦРТАН: Тениски свет у неверици после новог потеза организатора Аустралијан опена

Youtube / Australian open

Nole je pokorio opet Melburn početkom ove godine, što im se nije svidelo, pa su pred start 2024. krenuli sa novim niskim udarcima na Srbina. 

Prvo su ga izostavili sa plakete za najavu Australijan opena, a sada su i prognozirali ko će osvojiti prvi grend slem u sezoni i zamislite, nije Novak Đoković. 

Australijan open je u dugačkom tekstu dao pet razloga zašto bi treći reket sveta Danil Medvedev mogao da osvoji Melburn.

"Nakon što je došao do finala Ju-Es opena, Medvedev je završio 2023. godinu sa 66 pobeda, više od bilo kog drugog igrača na turu", navodi se u tekstu u kome je prva stavka i razlog zašto bi Medvedev mogao da osvoji turnir to što je "bio ekstremno blizu ranije". 

"Medvedev je već bio u dva finala Australijan opena, što pokazuje da mu se sviđaju uslovi. Dok ga je Novak Đoković nadigrao 2021. godine, došao je jako blizu 2022. kada je Rafael Nadal napravio neverovatan preokret."

Drugi razlog zašto se veruje u osvajanje turnira od strane Rusa je što je "ponovo našao svoju najbolju formu na velikim turnirima". Kako navodi AO:

"Medvedev svakako deluje kao da je ponovo rođen. Pobedio je 19 mečeva zaredom, uzeo tri titule i došao na meč od "Sanšajn dabla", da bi kasnije uzeo prvu masters 1.000 titulu na šljaci u Rimu. Za tri meseca je pobedio na 34 od 37 mečeva i sa 11. mesta došao na drugo. Nakon što je došao u finale Australijan opena 2022, Medvedevu je trebalo 18 meseci da prođe četvrto kolo grend slema, ali je na Vimbldonu 2023. ponovo zaigrao dobro", navodi se u tekstu.

EPA

 

Treći razlog zbog čega je Medvedev favorit za titulu je "zato što je pobedio sve svoje najveće rivale". Naravno da se tu misli pre svega na Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza.

"Kroz 2023. godinu Medvedev je pobedio svakog igrača koji je trenutno među top osam na svetu, sve koji su se kvalifikovali na Završni masters sezone. Pobedio je Novaka Đokovića u dva seta u Dubaiju, kada je Đoković počeo sezonu sa 15 pobeda zaredom. Pobedio je Karlosa Alkaraz u polufinalu Ju-Es Opena kada je Alkaraz branio titulu i bio aktuelni šampion Vimbldona."

Četvrti razlog za to što Medvedev može da uzme titulu na prvom grend slemu sezone je što je "motivisaniji nego ikada". Ipak, na kraju se pita samo jedan čovek, a njegovo ime i prezime je Novak Đoković. 

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)