NOVI SVETSKI REKORD! Novak Đoković je, zaista, jedinstven

Novosti online

03. 12. 2023. u 15:31

Novak Đoković čak i kada ne igra tenis - uspeva da obori svetske rekorde.

НОВИ СВЕТСКИ РЕКОРД! Новак Ђоковић је, заиста, јединствен

Tanjug/AP

Najnovije vesti iz "belog sporta" upravo o tome svedoče.

Naime, kako je javio američki novinar Daren Rovel, reket kojim je Nole ostvario istorijski uspeh - dostigao je istorijsku cenu.

Na sinoć održanoj aukciji, reket koji je Novak Đoković koristio u finalu Rolan Garosa 2016, kada je njegovim osvajanjem postao aktuelni vladar sva četiri grend slema, dostigao je najveću cenu kada se o ovom sportskom rekvizitu radi.

Prodat je za 107.482 dolara, što je po današnjem kursu oko 98.727 evra, odnosno oko 11,5 miliona dinara.

U ovom trenutku nije poznato ko je izdvojio toliki novac za Noletov reket, a organizatori aukcije su istakli da mu je početna cena bila 10.000 dolara, te da je Novak njime igrao i u polufinalu pomenutog Rolan Garosa.

Đoković je pariski grend slem potom osvojio još u dva navrata, 2021. i 2023. godine, a taj ovogodišnji bio mu je 23. titula sa nekog od četiri najveća turnira.

Do 24 je stigao osvajanjem Ju-Es opena, a 25 bi mogao da dostigne na Australijan openu, na kome je rekorder sa 10 titula, s tim da se tamo sada vraća i Rafael Nadal, čiji se prvi nastup posle skoro pune godine odsustva i priprema za "poslednji ples" - veoma približio.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!