"TO JE ČISTO VARVARSTVO OD TENISA!" Trener Karlosa Alkaraza priznao: Novak Đoković je najbolji u istoriji

Novosti online

23. 11. 2023. u 18:23

NOVAK Đoković i Karlos Alkaraz vodili su velike borbe na terenu ove sezone, odigrali su četiri meča od kojih je srpski as dobio tri. Trener mladog Španca nema dilemu ko je najbolji teniser svih vremena.

ТО ЈЕ ЧИСТО ВАРВАРСТВО ОД ТЕНИСА! Тренер Карлоса Алкараза признао: Новак Ђоковић је најбољи у историји

Foto: AP

On je u razgovoru za radio "Kadena Ser" je pohvalno govorio o najboljem na planeti i istakao je da mu trenutno nema ravnog.

- Polako ostajem bez reči kojima bih ga pohvalio. Balavim dok ga gledam kako udara lopticu, kako se kreće... Kada je mentalno kako treba i ne bavi se sporednim stvarima, to je čisto varvarstvo od tenisa! Način na koji se on nosi sa ključnim momentima u meču i tajmingom je jedinstven u svetu tenisa. Kvalitet njegove igre je impresivan dok u praktično svakom poenu stavlja ogroman pritisak na protivnika. Ne možete ga videti da promaši dva udarca zaredom. To vam govori koliko je dobar i koliko bolji još želi da bude - rekao je Ferero.

Nema dilemu da je Novak Đoković najbolji ikada u "belom sportu".

- Pogledajte njegovu karijeru... Na stranu brojke i trofeji, za mene je najbolji iako je to komplikovana tema. Možete da više volite Federera zbog stila igre, Nadala zbog posvećenosti i svega što je osvojio. Njihova dostignuća su neosporiva ali za mene je Novak najbolji u istoriji.

Karlos Alkaraz i Huan Karlos Ferero/Foto: EPA-EFE/Biel Alino

Za kraj se dotakao i duela Alkaraza i Noleta u polufinalu Završnog mastersa u Torinu.

- Igrati ovako na ovoj vrsti podloge zahteva ogroman uložen trud. Nije ovo nikakav izgovor ali očigledno je da nismo mnogo dobili od igranja u dvorani. Pretpostavljam da treba uložiti mnogo više vremena i truda u treniranje na ovoj podlozi. Kada je Karlos napravio dve vezane greške, meč je bio gotov. Svestan je koliko mora još da napreduje. Pre sve ga na psihološkom planu. Đoković je tu u ogromnoj prednosti. Svi znamo da je najbolji svih vremena a da je na ovoj podlozi još teže protiv njega. Ali polako, tek mu je 20 godina. Svake godine mora da uči i da napreduje ako želi da bude najbolji - zaključio je Ferero.

BONUS VIDEO: "TO MI JE NAJVEĆA ŽELjA!" Novak Đoković otvorio dušu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)