IZNENAĐENJE U DEJVIS KUPU: Aktuelni šampion ispao u četvrtfinalu

Novosti online

21. 11. 2023. u 22:42

ZAVRŠNICA Dejvis kupa počela je duelom Kanada - Finska i odmah se desilo iznenađenje, pošto je aktuelni šampion eliminisan već u četvrtfinalu.

ИЗНЕНАЂЕЊЕ У ДЕЈВИС КУПУ: Актуелни шампион испао у четвртфиналу

FOTO: Profimedia

Evropska selekcija je bila bolja sa 2:1, a odlučujući poen ostvarila je u dublu i sada čeka boljeg iz duela Češka - Australija.

Prvo su se na terenu u Malagi našli Miloš Raonić i Patrik Kaukovalta. Nekada treći teniser sveta je trijumfovao sa 6:3, 7:5. Bio je dominantan 32-godišnjak, to se najbolje moglo videti u tome da rivalu nije dozvolio nijednu brejk loptu.

Posle njih drugi meč su igrali Gabrijel Dialo i Oto Virtanen. Finska je uspela da dođe do izjednačenja, pošto je 171. igrač planete pobedio sa 6:4, 7:5.

Nakon tog susreta bilo je jasno da će dublovi biti ti koji će odlučiti putnika u polufinale. Kanada je u tom duelu na teren poslala Aleksisa Galarnoa i Vaseka Pospišila, dok su za Finsku igrali Hari Heliovara i Oto Virtanen.

Prednost selekcije Jarka Nieminena bila je u Heliovari koji isključivo igra dubl i zauzima 29. mesto na ATP listi u konkurenciji parova.

Evropska reprezentacija je to iskoristila i pobedila sa 7:5, 6:3, te je tako eliminisala ekipu koju je sa klupe predvodio Frank Dančević.

Preostali parovi Dejvis kupa:

Sreda

Češka - Australija

Četvrtak

Italija - Holandija 10

Srbija - Velika Britanija 16

BONUS VIDEO: "TO MI JE NAJVEĆA ŽELjA!" Novak Đoković otvorio dušu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)