MIA RISTIĆ PRVA NA TERENU: Žreb za meč teniskog Bili DŽin King kupa Srbija-Rumunija u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

09. 11. 2023. u 13:49

Srpska teniserka Mia Ristić (325. na VTA listi) prva će sutra (14.00) izaći na teren u hali sportova kraj Ibra u Kraljevu i pokušati da našoj reprezentaciji donese prvi poen u meču plej-ofa Bili Džin King kupa protiv selekcije Rumunije.

МИА РИСТИЋ ПРВА НА ТЕРЕНУ: Жреб за меч тениског Били Џин Кинг купа Србија-Румунија у Краљеву

G.Šljivić

Žrebom u Kraljevu odlučeno je da će rival Ristićevoj biti rumunska teniserka Elena Gabriela Ruse (188), a da će potom, u drugom singlu sutrašnjeg programa, snage odmeriti naša Aleksandra Krunić (751) i Žaklin Kristian (97).

- Ne poznajem najbolje rumunske teniserke jer su dosta starije od mene. Svakako jedva čekam meč, kao i uvek daću sve od sebe. Ostaviću srce i dušu na terenu i nadam se da ću uspeti da Srbiji donesem prvi poen – rekla je Mia Ristić.

G.Šljivić

Mia Ristić i Elena Gabriela Ruse

Prema rečima Aleksandre Krunić, u našem timu su očekivali ovakav izbor rumunskog selektora, odnosno da će prvog dana u singlu igrati Kristan i Ruse.

- Igraju veoma čvrsto i imaju dobre rezultate u poslednjih par meseci, a Žaklin se vratila posle teške povrede. Turniri su ipak jedno, a ovo takmičenje i igranje za reprezentaciju svoje zemlje nešto sasvim drugo – rekla je Krunićeva. - Nisam imala puno mečeva i turnira u minulih 12 meseci, ali oporavak ide nabolje i spremna sam da se borim. To ću, ako treba, uraditi i sa jednom nogom!

G.Šljivić

Aleksandra Krunić i Žaklin Kristian

Drugog dana, ukoliko selektori ne promene svoju odluku, u subotu će se u singlu sastati Ristić-Kristian i Krunić-Ruse, dok će u dublu Srbiju predstavljati Katarina Kozarov i Natalija Stevanović protiv Irine Bare i Monike Nikolesku.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu