SVE BURNIJE NA MASTERSU U PARIZU: Dimitrov tesno do polufinala, Cicipas rastužio Ruse

Novosti online

03. 11. 2023. u 18:03

Bugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se u polufinale Mastersa u Parizu, pošto je danas pobedio Poljaka Huberta Hurkača sa 2:1 (6:1, 4:6, 6:4). Nakon Dimitrova i Stefanos Cicipas je uspeo da obezbedi polufinale, jer je savladao Karena Hačanova sa 2:0 (6:3,6:4).

СВЕ БУРНИЈЕ НА МАСТЕРСУ У ПАРИЗУ: Димитров тесно до полуфинала, Циципас растужио Русе

FOTO: Tanjug/AP

U prvom setu bugarski teniser je napravio ranu prednost, pošto je u drugom gemu došao do brejka. Nastavio je da igra Dimitrov agresivno do šestog gema, kada ponovo dolazi do brejka nakon kojeg je servirao za osvajanje prvog seta.

Tokom drugog seta Hurkač je popravio igru u napadu i uspevao da sigurno osvaja svoje servis gemove. Isto je činio i Dimitrov do desetog gema u kojem vezuje dve neiznuđene greške i time Hurkač osvaja drugi set.

U trećem setu bugarski teniser je ponovio igru iz prvog seta, došao je do brejka u sedmom gemu, što je odredilo tok seta u narednim gemovima. Nije imao Dimitrov problema sa svojim servis gemovima, čime je došao do pobede u meču.

Nešto kasnije, Stefanos Cicipas je nakon 1 časa i 20 minuta igre uspeo da savlada Karena Hačanova u dva seta (6:3,6:4).

Tokom prvog seta ranu prednost je napravio Cicipas, pri rezultatu od 2:1 napravio je brejk i do kraja nije imao većih problema sa svojim servisem što mu je obezbedilo prvi set.

U drugom setu je viđena veća borba, odmah na startu seta u prvom gemu Cicipas stiže do brejka i delovalo je da je ovo jednosmerna ulica. Međutim, Kačanov uspeva da vrati izgubljeni brejk, ali ni to mu nije bilo dovoljno, pošto je pri rezultatu 4:4 izuzetno loše servirao što je Grk iskoristio i ponovo napravio veliku prednost i bez ikakvih problema odservirao poslednji gem u meču.

U prvom polufinalu će snage upravo odmeriti Dimitrov i Cicipas.


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!