ITALIJAN ŠAMPION BEČA: Siner osvojio 10. titulu u karijeri posle spektakularnog finala

Novosti online

29. 10. 2023. u 18:14

ITALIJANSKI teniser Janik Siner osvojio je turnir u Beču, pošto je u finalu pobedio Danila Medvedeva sa 7:6(7), 4:6, 6:3.

ИТАЛИЈАН ШАМПИОН БЕЧА: Синер освојио 10. титулу у каријери после спектакуларног финала

FOTO: Tanjug/AP

Fantastičan meč odigrali su treći i četvrti igrač planete. Na kraju je do jubilarne 10. titule u karijeri došao 22-godišnjak iz San Kandida.

Rus je bio taj koji je prvi došao do brejka, poveo je sa 3:1, ali je Siner odmah uzvratio i vratio meč u egal. Moskovljanin je imao priliku da dobije prvi set, no nije uspeo da realizuje set loptu pri rezultatu 6:5 za rivala.

Medvedev je bolje počeo i taj-brejk, poveo je sa 1:4. Ipak, Italijan je pronašao način da preokrene rezultat i dođe do vođstva.

Nije gubitak uvodnog segmenta meča demoralisao trećeg na ATP listi koji je brzo stigao do 2:5. Vratio je jedan brejk Janik, ali to nije bilo dovoljno za preokret, pa se otišlo u treći set.

Za ishod susreta je možda presudan bio četvrti gem odlučujućeg dela susreta u kome su odigrana 32 poena i koji je trajao 20 minuta. Dobio ga je Siner i poveo sa 3:1. Odmah je vratio izgubljeno Medvedev i kada je trebalo da nastavi u istom ritmu poklekao je i dozvolio protivniku da ponovo povede.

Pokušao je Rus i u devetom gemu da dođe do brejka, imao je dve prilike no nije ih iskoristio pa je Siner trijumfovao posle tri sata i šest minuta.

Obojica tenisera nemaju mnogo vremena za odmor pošto ih očekuje učešće na mastersu u Parizu koji počinje u ponedeljak.

BONUS VIDEO: "TO MI JE NAJVEĆA ŽELjA!" Novak Đoković otvorio dušu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)