NISU MOGLI DA VERUJU: Novak Đoković usred Španije branio Karlosa Alkaraza od Španaca!

Novosti online

14. 09. 2023. u 16:41

Španija i Srbija igraju u Dejvis kupu u Valensiji meč od kog mnogo toga zavisi oko plasmana na završni turnir čiji je domaćin Malaga, a Novak Đoković je tokom obraćanja pred duel sa "furijom" upitan šta misli o tome što Karlos Alkaraz nije došao da igra za Špance.

НИСУ МОГЛИ ДА ВЕРУЈУ: Новак Ђоковић усред Шпаније бранио Карлоса Алкараза од Шпанаца!

Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

I, 20-godišnje tenisko čudo iz Španije nije moglo da "angažuje boljeg advokata" od najboljeg tenisera na svetu.

"Novosti" vam u celosti prenose šta je Nole odgovorio španskim novinarima oko odsustva Alkaraza:

- Važno je reći... Ma, znate, ja uvek podržavam igrače u ovakvim situacijama. Znam da sada neki ovde (u Španiji) kažu "Zašto Alkaraz ne igra, ovo je turnir u njegovoj zemlji, on ima 20 godina i umoran je, a kako Novak sa 36 nije?" i tome slično. Treba razumeti da se i on veoma istrošio. On je, ne zaboravite, igrao prošle godine za Španiju. Da, da, ne zaboravite da je osvojio Ju-Es open prošle godine, pa samo nekoliko dana kasnije došao ovde da igra za Španiju. Ima on i srce i strast za svoju zemlju. Znam da voli da igra za Španiju i uveren sam da će osvajati ovo takmičenje za Španiju. To kažem zbog toga kakav je on, kakav kvalitet poseduje, ali i kakav kvalitet španski tenis ima. I ja sam nekoliko puta propuštao Dejvis kup nastupe, nisu reakcije baš bile idealne, mnogo negativnog se ispolji kada neko ne igra za svoju državu. Teško je biti uvek savršeno spreman, uvek dostupan. Mi smo deo individualnog sporta, najveći deo vremena putujemo širom sveta, predstavljate tamo i zemlju i sebe, mnogo je turnira, on je igrao baš mnogo i, naravno, iako ima 20 godina, ne znači da je on Supermen. I njemu je potreban odmor, što je svakako normalno. Naravno, nama, kao srpskoj reprezentaciji, drago je što nije ovde (smeh), ali uveren sam da će se on vratiti i doneti mnogo radosti Španiji.

Usledio je, posle pomenutog osmeha, još jedan Noletov, i to kada se na prethodno pitanje o Alkarazu nadovezalo sledeće - šta misli "kada će Karlos dostići nivo koji su dostili Nadal, Federer i Đoković?".

- Kako to mislite "kada će", pa on je već na tom nivou! (smeh) A ako me pitate kada će dostići one rezultate... Pa, on je na dobrom početku. Mada, to je još uvek početak, tek nekoliko godina je u profesionaloj konkurenciji. Ali, već je osvajač grend slem titula, već je bio svetski broj 1. Neverovatno je šta je sve uspeo da uradi tako mlad, sa 19 i 20 godina. Najmlađi je koji je bio na vrhu ATP liste, koji je sezonu tako završio. Može već sada da se kaže da je veoma poseban momak, u to nema nikakve sumnje, a ako ostane zdravi nastavi da prikazuje ovakav tenis... to, naravno, nije garancija da će ispisati istoriju ovog sporta, jer postoje hiljade onih koji će želite da ga pobede, a kako vreme odmiče sve će bolje razumeti kako on igra i pokušavati da to iskoriste da ga pobede, ali je on svakako jedan od najimpresivnijih tenisera s kojima sam igrao u životu. Bez sumnje. Veoma kompletan, u svakom pogledu. Takođe, veoma prijatan momak, druželjubiv, ima odličan tim. On je savršen ambasador našeg sporta za sada i ... ako nastavi ovako, upravo on će godinama "nositi tenis", sigurno - zaključio je Nole.

Ostanite uz portal "Novosti", sledi obilje zanimljivog materijala o Novaku Đokoviću!

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)