SUROVI ALKARAZ! Karlosu ni povreda ni rivali ne mogu ništa na Ju-Es openu

Novosti online

07. 09. 2023. u 08:01

Prvi teniser sveta Karlos Alkaraz plasirao se rano jutros u polufinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je u Njujorku pobedio nemačkog igrača Aleksandra Zvereva sa 6:3, 6:2, 6:4.

СУРОВИ АЛКАРАЗ! Карлосу ни повреда ни ривали не могу ништа на Ју-Ес опену

FOTO: Tanjug/AP

Iako se spekulisalo da ima zdravstvenih problema, a i sam je priznao da ga muči blagi bol u levoj butini, Alkaraz se posle sat vremena igre uopšte nije bojao konačnog ishoda.

Prvi je do brejk prilike u meču došao Zverev u sedmom gemu, ali je Alkaraz uspeo da osvoji taj gem, a zatim u sledećem oduzme servis rivalu, što je bilo dovoljno za vođstvo u setovima.

Alkaraz je drugi set osvojio sa dva napravljena brejka, u trećem i u sedmom gemu.

Zverev nije iskoristio tri brejk-lopte u prva dva servis gema rivala, dok je Alkaraz ključnu prednost u trećem setu stekao u devetom gemu.

Španac u polufinalu igra protiv trećeg tenisera sveta Rusa Danila Medvedeva, koji je pre dve godine osvojio njujorški grend slem.

U drugom polufinalu se sastaju srpski teniser Novak Đoković i Amerikanac Ben Šelton.

U ženskoj konkurenciji poslednja učesnica polufinala je domaća igračica Medison Kiz.

Kiz, koja zauzima 17. mesto na VTA listi, pobedila je u četvrtfinalu devetu teniserku sveta Čehinju Marketu Vondroušovu sa 6:1, 6:4.

U polufinalu Kiz se sastaje sa drugom teniserkom sveta Beloruskinjom Arinom Sabalenkom. U drugom polufinalu igraju američka igračica Koko Gof i Čehinja Karolina Muhova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)