NEVEROVATAN JE! Ovo što je Novak Đoković uradio mogu samo da sanjaju i Rafael Nadal i Karlos Alkaraz i svi drugi

Novosti online

30. 08. 2023. u 15:15

Poslednji grend slem u sezoni, Ju-Es open, počeo je uz fantastičan nastup Novaka Đokovića, ali i neke nove stranice teniske istorije koje je ispisao srpski as.

НЕВЕРОВАТАН ЈЕ! Ово што је Новак Ђоковић урадио могу само да сањају и Рафаел Надал и Карлос Алкараз и сви други

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Nole se nije previše namučio u prvom kolu Ju-Es opena. Za samo 96 minuta savladao je Aleksandra Milera sa 6:0, 6:2, 6:3 i tom pobedom matematički obezbedio povratak na prvo mesto ATP liste kada se okonča aktuelni turnir.

Ali nije samo na taj, matematički način oduševio ljubitelje tenisa.

Naime, trijumf protiv Milera bio je 18. njegov meč na grend slem turnirima koji je otpočeo setom u kome nije izgubio ni jedan jedini gem. Sa takvim rezultatom, 6:0 na startu grend slem duela, Nole može da se podiči rekordnih 18 puta, a drugi na listi je Rafael Nadal sa prilično manje, 13 takvih nastupa.

Uz to, Đoković je najkoncentrisaniji igrač u 2023. kada se radi o realizaciji brejk prilika - 108 brejk šansi je pretvorio u osvajanje gema, a na drugom mestu sa drastično manje realizovanih brejk-lopti, po 70, jesu Karlos Alkaraz i Janik Siner.

Kada igra Novak Đoković?

Novak Đoković i njegov naredni rival Španac Bernabe Zapata Miraljes (76. teniser sveta), treba da se sastanu ove srede oko 20.30 časova po našem, srednjoevropskom vremenu.

Pomenuti meč, i sve vezano za Ju-Es open - pratite uživo uz sportske stranice portala "Novosti". Na sasvim dobrom ste mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)