NOVAK ĐOKOVIĆ ODUSTAO: Nole ne igra na izuzetno jakom turniru! Neke je zbunio taj potez, ali...

Novosti online

29. 08. 2023. u 18:57

I kada ne igra, Novak Đoković privlači ogromnu pažnju.

НОВАК ЂОКОВИЋ ОДУСТАО: Ноле не игра на изузетно јаком турниру! Неке је збунио тај потез, али...

FOTO: Tanjug/AP

Dok traje Ju-Es open 2023, teniska javnost je danas obaveštena i o velikom povratku velikog turnira u Kini, kao i učesnicima na njemu.


U Pekingu će, naime, posle tri sezone pauze iz pandemijskih razloga, a četiri godine od prethodnog izdanja, biti održan turnir iz serije ATP 500, i to uz impozantnu listu učesnika.


Prijavljeni su i Karlos Alkaraz, i Danil Medvedev, i Holger Rune, i Kasper Rud, i Janik Siner, i Stefanos Cicipas... Štaviše, od 15 najbolje rangiranih tenisera na svetu - nedostaje samo jedan.


Novak Đoković.


A možda to i ne treba da čudi.


Najpre, Nole je rekorder pomenutog turnira sa šest titula. I to nestvarno osvojenih šest titula - jer u Pekingu nikada nije doživeo poraz.


Prvi trofej je podigao tamo 2009. savladavši u finalu Marina Čilića, potom 2010. pobedio u meču za titulu Davida Ferera, zatim je napravio pauzu, pa "vezao" četiri dominantna nastupa. Redom je pehare podizao pobedama u finalima nad Žo-Vilfredom Congom, Rafaelom Nadalom, Tomašom Berdihom i opet Nadalom. Njih četvoricu je pobedio bez izgubljenog seta (Rafa je u dva finala osvojio samo 11 gemova protiv Noleta, bilo je 6:3, 6:4 za Srbina 2013, a 6:2, 6:2 dve godine kasnije).


Đoković, međutim, od te 2015. nije više odlazio na turnir u Pekingu. Osvajali su ga u njegovom odsustvu Endi Marej, pa Nadal, potom Nikoloz Basilašvili, a poslednji, 2019, Dominik Tim.


"Kina open" se ove godine odigrava od 28. septembra do 4. oktobra, a kako se u to vreme igra Astana open u Kazahstanu, na kome Nole kao prošlogodišnji šampion (pobedio Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 6:4) brani 500 bodova, jasno je zašto neće u Peking.

Novak Đoković, šampion Astana opena 2022 / FOTO: Printskrin/Sport klub

Kada igra Novak Đoković na Ju-Es openu?

Novak Đoković i njegov naredni rival, Španac Bernabe Zapata Miraljes (76. teniser sveta), treba da se sastanu u noći između srede i četvrtka po našem, srednjoevropskom vremenu, ali u trenutku pisanja ovog teksta organizatori njujorškog grend slema nisu još saopštili tačan termin tog susreta.

Pomenuti meč, i sve vezano za Ju-Es open - pratite uživo uz sportske stranice portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu