SADA JE SVE JASNO! Evo s kim i kada Srbija igra u drugoj fazi Mundobasketa

Novosti online

29. 08. 2023. u 15:48 >> 16:42

Košarkaška reprezentacija Srbije saznala je kada igra utakmice druge faze Svetskog prvenstva, jer je Mundobasket 2023 okončan kada se radi o A grupi, sa kojom se "orlovi" ukrštaju.

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО! Ево с ким и када Србија игра у другој фази Мундобаскета

FOTO: FIBA.Basketball

U njoj je ranije tokom ovog dana Dominikanska Republika prvi put u svojoj istoriji okončala uvodnu rundu bez poraza, time je zauzela prvo mesto, a Italija, dvostruki "dželat" Srbije sa prethodnih takmičenja, nije doživela novi kiks - u trećem kolu savladala je Filipine sa 90:83, i tako kao druga obezbedila prolazak u nastavak borbe za medalje.

Detalj sa utakmice Filipini - Italija na Mundobasketui 2023 / FOTO: FIBA.Basketball

Do drugog trijumfa na ovom šampionatu planete, "azure" su protiv domaćina (koji su dobili prvu deonicu sa 23:20, ali u drugoj skroz poklekli i posle tih 16:18 bili su u konstantnom zaostatku) sve rešili početkom četvrte deonice. Tada su otišli na +18 i onda, bez mnogo truda, sačuvali stečenu prednost, iako su se Filipinci ponadali da bi mogli do čuda kada su na 103 sekunde do kraja prišli na sedam poena zaostatka.

Ipak, od čuda nije bilo ništa jer su naredna dva napada domaće ekipe prokockali Džordan Klarkson i Kifer Ravena, pa je Italija pobedom potvrdila drugo mesto u grupi.

Do trijumfa su je predvodila čak šestorica igrača sa dvocifrenim košgeterskim učinkom (Simone Fontekio je ubacio 18 poena, Đampaolo Rići 14, Marko Spisu i Stefano Tonut po 13, Alesandro Pajola 11, a Nikolo Meli 10). 

NBA zvezda Filipina Klarkson meč je okončao sa 23 poena, a 14 je ubacio Dvajt Ramos.

Kada i s kim Srbija igra u drugoj fazi Svetskog prvenstva u košarci 2023?

Ukoliko, očekivano, Srbija u sredu pobedi Južni Sudan (meč se igra u 10 sati po našem, srednjoevropskom vremenu) i zauzme prvo mesto u svojoj, B grupi, onda će po sledećem rasporedu igrati utakmice druge faze:

U petak, 1. septembra, igra svoj prvi meč u novoformiranoj grupi I i to protiv Italije, a u nedelju, 3. septembra, igra drugu utakmicu, protiv Dominikanske Republike.

Termini koji su u opticaju su 10 i 14 časova po našem, srednjoevropskom vremenu.

Ovo "u opticaju" stoga što u trenutku pisanja ovog teksta, FIBA nije odredila tačne termine za pojedinačne mečeve druge faze, samo koji parovi kog dana igraju.

Bodovi iz uvodne runde se prenose u drugu, a u četvrtfinale prolaze po dve ekipe iz svih novoformiranih grupa.

Svetsko prvenstvo u košarci - 2. kolo (statistika)


Portoriko - Srbija 77:94 (15:27, 12:30, 31:18, 19:19)
Portoriko: Kondit 5, Holand 3, Hauard 13, Pineiro 14, Voters 9, Ford 9, Ortiz 5, Holand 3, Rejes, Romero 8, Tompson, Tompson džunior 9, Toro Barea

Srbija: Avramović 15, Bogdanović 17, Davidovac 2, Dobrić 9, Gudurić 5, N. Jović 17p, 4as, 3as, S. Jović 6p, 6as, Marinković 5, Milutinov 12p, 15sk, Petrušev nije igrao, Ristić 4, Simanić 2

Bonus video: Selektor košarkaša Svetislav Pešić, očekivanja pred Srbija - Južni Sudan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu