ĐOKOVIĆ SNAŽNO ZAPRETIO, ATP NAPRAVIO ISTORIJSKI USTUPAK! Tenis više neće biti isti

Novosti online

22. 08. 2023. u 21:48

Novak Đoković je i dva dana posle antologijskog finala Sinsinatija, u kome je Karlosa Alkaraza pobedio iako je imao set zaostatka, gubio sa 2:4 u drugoj deonici, a njegov rival potom i meč loptu, razlog za najvažnije vesti iz sveta tenisa.

ЂОКОВИЋ СНАЖНО ЗАПРЕТИО, АТП НАПРАВИО ИСТОРИЈСКИ УСТУПАК! Тенис више неће бити исти

Tanjug/AP

Kako javlja britanski "Dejli ekspres", upravo je Nole razlog za istorijsku promenu koja sledi u "belom sportu".


"Novosti" vam u celosti prenose taj tekst engleskog medija:

"Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) je saopštila da uvodi novu finansijsku 'bezbednosnu šemu' nakon što je Đoković zatražio veću zaštitu.

Naime, teniseri će ubuduće imati korist od novog programa koji će im obezbediti minimalnu platu između 59 i 235 hiljada funti (što je oko 75.000 do 300.000 dolara) na godišnjem nivou.

Do ovoga se došlo nakon što je Novak Đoković zatražio da njegove lošije rangirane kolege dobiju finansijsku zaštitu. I, uz to, prema novom ATP-ovom programu 'Osnovna linija', zvezde će takođe dobijati i novac ako ne mogu da igraju zbog povreda, kao i kada se prvi put probiju među 125 najboljih na svetu.


Đoković je odavno bio zagovornik bolje finanijske bezbednosti u tenisu, naročito za one koji su drastično daleko ispod njega na svetskog rang listi i jedva uspevaju da zarade za život od tenisa. Kao bivši predsednik ATP-ovog Saveta igrača, on je napustio tu ulogu 2020. da bi sa Vasekom Pospišilom oformio Udrženje profesionalnih tenisera (PTPA).


Nakon što je saznao koliki pritisak trpe njegove lošije ranigirane kolege, desetostruki osvajač Australijan opena je bio optužen da je na sastanku Saveta igrača izveo snažnu pretnju u vidu bojkota turnira u Melburnu 2019. godine ako se ne poveća nagradni fond.


On je kasnije opovrgao takve priče, ali njegova odluka da 2020. napravi odvojeno udruženje dovoljno govori za sebe.


Iako trenutni 'svetski broj 2' nije više u ATP-ovom Savetu igrača, njegovi apeli su konačno uslišeni:


Muški tenis od ovog utorka garantuje minimalnu platu svakom igraču koji je u pojedinačnoj konkurenciji unutar 250 najboljih na svetu".

Novak Đoković - raspored

Naredni turnir na kome Novak Đoković igra je Ju-Es open. On počinje sledećeg ponedeljka, 28. avgusta, a pratite i njega uživo uz sportske stranice portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)