OZBILJAN ZADATAK: Novak Đoković saznao rivala i - nije nimalo naivan

Novosti online

15. 08. 2023. u 21:14

Novak Đoković je masters u Sinsinatiju počeo porazom u igri parova, pa sada može u potpunosti da se posveti nadmetanju u poejdinačnoj konkurenciji u kojoj je saznao rivala.

ОЗБИЉАН ЗАДАТАК: Новак Ђоковић сазнао ривала и - није нимало наиван

Screenshot / TennisTV

Naime, nekoliko minuta nakon što je Nole u tandemu s kolegom iz reprezentacije Srbije, Nikolom Ćaćićem doživeo poraz u "Sinisiju", saznao je s kim će igrati u drugom kolu singla.

U pitanju je Španac Alehando Davidovič Fokina.

Alehandro Davidovič Fokina / FOTO: Tanjug/AP

Fokina je svog prvog suparnika na ovom mastersu, Tomasa Martina Ečeveriju iz Argentine, prilično lako savladao sa 6:3, 6:3, za 78 minuta igre.

Nole, inače, vodi protiv ovog španskog tenisera sa 3:1 u pobedama, ali poslednja dva meča nisu bila nimalo laka za srpskog asa.

Naime, nakon što je 2021. Fokinu preslišao i u Rimu i na Olimpijskim igrama u Tokiju (najpresa 6:2, 6:1, potom sa 6:3, 6:1), Đoković je od ovog člana reprezentacije Španije lepa izgubio na maestersu u Monaku 2022. Tada je rezultat bio 6:3, 6:7(5), 6:1 za Fokinu, koji je prilično "oznojio" Đokovića i na ovogodišnjem Rolan Garosu, kada je Srbin pobedio posle dva taj-brejka rezultatom 7:6(4), 7:6(5), 6:2.

Ako vam se tenis sviđa, ono što u njemu radi Novak Đoković, a i ako pratite "beli sport" i zbog drugih u njemu, pratite ga na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)