NA VIMBLDONU POSTOJI "TAJNI" KLUB: Broji 679 članova, Đoković, Federer i Nadal su među njima

Александар Илић
Aleksandar Ilić

12. 07. 2023. u 13:40 >> 13:41

VIMBLDON, turnir koji se održava 136. put, važi za jedan od najstarijih sportskih događaja, a ujedno i za turnir bogat tradicijama. Ipak, i na njemu postoje tajne za koje većina navijača nije čula, bar do danas.

НА ВИМБЛДОНУ ПОСТОЈИ ТАЈНИ КЛУБ: Броји 679 чланова, Ђоковић, Федерер и Надал су међу њима

EPA

Kažu da kada igrač osvoji turnir ulazi u ekskluzivni klub, a ono što je posebno zanimljivo jeste da Vimbldon zaista ima jedan, manje ili više, tajni klub. "Klub poslednjih osam", a trenutno njega čini 679 tenisera i teniserki.

"Osmica" je ustanovljena 1986. godine, na stogodišnjicu Vimbldona. Čine ga svi teniseri i teniserke koji stignu do četvrtfinala.

Članstvo je automatsko i doživotno. Korisniku donosi dve besplatne propusnice za celokupno trajanje Vimbldona.

EPA

Jedan od najnovijih članova je Kristofer Jubanks. Dvadesetsedmogodišnji Amerikanac, on je ulazak u odabrano društvo označio kao neverovatan aspekt svoje karijere.

- Od činjenice da imam doživotno dve besplatne propusnice, pa do toga da mi je na mobilnom telefonu stigla notifikacija sa ESPN sa mojim imenom... Na početku sam mrzeo sezonu na travi, a pogledajte gde sam danas, rekao je Eubanks.

Zanimljivo je da je 219 od 679 članova kluba prisustvovalo Vimbldonu 2022. godine. Trinaest novih postali su članovi zahvaljujući rezultatima. Uključujući Elenu Ribakinu, Kameruna Norija, Nika Kirjosa... Već godinama član ovog kluba je i Novak Đoković, kao i Rodžer Federer, Rafael Nadal...

EPA

Lista će za sezonu 2024. uključivati Eubanksa, Romana Safiulina, Danila Medvedeva, Igu Švjontek, Džesiku Pegulu...

Polufinalisti ženskog i muškog dubla, kao i finalisti mešovitih dublova su konkurenti za ulazak u klub (do 2001. godine polufinale je bilo potrebno i za mešovite dublove.

Mnogima u svetu tenisa "klub osam" zlata vredan. Trener Džuli Nimer, Kristofer Kas priznao je da su upravo taj rezultat jurili prošle godine - četvrtfinale.

- To nam je od početka bio cilj, rekao je Kas, koji je i sam član (polufinalista dubla 2011. godine), a potom je dodao:

- Veoma je teško naći karte za Vimbldon. Cilj nam je bio da završi u top osam, tako bismo imali mnogo više ulaznica za sledeću godinu. Sada može da pozove više ljudi.

EPA

ŠTA  SVE DONOSI ČLANSTVO?

Pored ulaznice za kompleks, članovi dobijaju privatnu ložu, gde mogu da uživaju u hrani, piću, opuštaju se gledajući mečeve na televiziji, takođe i da se prijave za mesto na tribinama centralnog terena i Terena 1. Članovi takođe imaju priliku da igraju na Tejns Parku, gradskim teniskim terenima koji se koriste za treninge tokom Vimbldona. Ukoliko to žele, mogu da igraju golf.

EPA

Članovi ovog ekskluzivnog društva imaju prava da zatraže ulaznice za Vest end gala događaj koji se održava u drugoj nedelji turnira. Organizatori u prethodnim godinama organizuju i panel sa teniskim legendama koje odgovaraju na pitanja članova uz "laganu zabavu", uz naglasak na laganu...

Isplati se biti četvrtfinalista Vimbldona, zar ne...?

BONUS VIDEO: Svi su daleko iza: koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao broj 1?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)