ŠTA SE OVO DOGAĐA NA VIMBLDONU?! Ispao još jedan favorit, Novak Đoković nije ni sanjao da mu se ovako otvara put!

Novosti online

06. 07. 2023. u 20:15

VIMBLDON 2023. je iznedrio i drugi veliku tenisku senzaciju u četvrtak, četvrtog dana ovog turnira na kome Novak Đoković želi da osmom titulom izjednači rekord Rodžera Federera, a dođe do svog 24. grend slem trofeja

ШТА СЕ ОВО ДОГАЂА НА ВИМБЛДОНУ?! Испао још један фаворит, Новак Ђоковић није ни сањао да му се овако отвара пут!

FOTO: Tanjug/AP

Naime, nakon što je momak sa posebnom pozivnicom organizatora izbacio četvrtog tenisera sveta, još jedan poznati i visoko rangirani igrač koji se nalazio u Noletovoj polovini žreba je eliminisan u drugom kolu.

Deveti sa ATP liste, Amerikanac Tejlor Fric, iznenađujuće je završio s učešćem na Vimbldonu već u drugom kolu jer ga je eliminisao Mikael Imer (na fotografiji gore).

Šveđanin, koji je tek 59. na svetskom rangiranju, napravio je veliki preokret jer je posle dva izgubljena seta savladao Frica sa 3:6, 2:6, 6:3, 6:4, 6:2.

Tejlor Fric tokom meča sa Mikaelom Imerom na Vimbldonu 2023 / FOTO: Tanjug/AP

Fric je bio potencijalni Novakov rival u polufinalu, ali će već u trećem kolu umesto njega igrati švedski teniser, i to protiv Kolumbijca Danijela Elahija Galana.

On je Nemca Oskara Otea pobedio sa 6:3, 3:6, 6:3, 7:6(3).

Koji nosioci su ostali u istoj polovini žreba u kojoj je Novak Đoković?

Od nosilaca su u Noletovoj polovini žreba ostali Andrej Rubljov kao sedmi favorit, Janik Siner (8.), , Aleksander Bublik (23), Denis Šapovalov (26.), te rivali u trećem kolu Lorenco Museti (14.) i Hubert Hurkač (17.).

Kad i s kim igra Novak Đoković?

Podsetimo, Novaka čeka veliki derbi trećeg kola i to protiv tenisera od koga je šest puta u karijeri izgubio, a organizatori Vimbldona nedavno su saopštili i kada Đoković igra svoj naredni meč.

Bonus video - ANKETA: Pitali smo Beograđane šta će Novak Đoković uraditi ove godine na Vimbldonu, evo šta su rekli

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)