OVO SE NIJE OČEKIVALO: Muke Karlosa Alkaraza na travi

Novosti online

20. 06. 2023. u 18:19

MORAO je dobro da se pomuči Karlos Alkaraz kako bi se plasirao u drugo kolo turnira iz serije 500 u Kvinsu (London). On je posle preokreta savladao Artuta Riderkneša sa 4:6, 7:5, 7:6(3).

ОВО СЕ НИЈЕ ОЧЕКИВАЛО: Муке Карлоса Алкараза на трави

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Sjajan meč odigrala su dvojica pomenutih tenisera. Francuz je u prvom setu napravio brejk u osmom gemu i to bez izgubljenog poena. Potom je servirao da osvoji prvi deo meča, imao je i set loptu, ali nije uspeo da je iskoristi pa je 20-godišnjak vratio izgubljeno.

Ipak, Riderkneša nije omeo gubitak servisa, pa je novim brejkom okončao prvi set i došao na korak od velike seznacije.

Drugi segment susreta bio je izjednačen sve do 11. gema kada je Španac oduzeo servis rivalu i potom uspeo da to potvrdi i stigne do izjednačenja.

RADOST Karlos Alkaraz/Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Odlučujući set je idealno počeo za Riderkneša (83. na ATP listi). Poveo je sa 2:0, no Alakaraz je odmah vratio izgubljeno. Igraču su potom čuvali servise do taj-brejka. U njemu je drugi igrač sveta bio sjajan i trijumfovao je posle dva sata i 37 minuta.

Momak iz Mursije će u drugom kolu igrati protiv Čeha Jiržija Lehečke. Vredi pomenuti da bi od narednog ponedeljka mogao da bude prvi na svetu, ali za to je potreno da osvoji ovaj turnir.

BONUS VIDEO: PARIZ JE NjEGOV: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa Parizom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije