UŽAS: Evo šta je Ukrajinka doživela posle nastupa na teniskom turniru u Madridu

Novosti online

27. 04. 2023. u 21:03

RUSIJA i Ukrajina su i dalje u centru pažnje zbog rata, ali jedna zvezda Ukrajine je dospela u žižu svetske javnosti zbog velike neprijatnosti koju je doživela.

УЖАС: Ево шта је Украјинка доживела после наступа на тениском турниру у Мадриду

FOTO: Tanjug/AP

U pitanju je Dajana Jastremska, 22-godišnja ukrajinska teniserka koja je bila priličan favorit protiv nekada uspešne, a sada ne baš toliko, Eženi Bušar iz Kanade.


Iako tek 285. na svetskom rangiranju, Kanađanka je u prvom kolu priredila iznenađenje pobedivši koleginicu iz Ukrajine sa 6:7(8), 6:2, 6:2.


Međutim, sam rezultat ostao je u senci onoga što je Bušarova uradila potom.
Ona je "potrčala" na Tviter i napisala:


- Ima nečeg u igranju sa narkomankama u Madridu...

Skandalozni tvit Eženi Bušar nakon što je na VTA turniru u Madridu pobedila Dajanu Jestremsku iz Ukrajine / Tviter


Reč koju je upotrebila, "doper", u severnoameričkom slengu se daleko češće koristi za one koji se drogiraju, nego za one koji su "samo" dopingovali, a baš tu reč je Eženi Bušar upotrebila za Jastremsku.

Ukrajinka, svojevremeno 21. na VTA listi, je u januaru 2021. bila privremeno suspendovana zbog toga što je pala na doping testu, a iako je zbog toga propustila dva grend slem turnira, ispostavilo se tokom istrage da uopšte nije bila kriva za takav rezultat testiranja, pa je po hitnom postupku vraćena u takmičenja.

Dakle, "čista" je, što se tiče dopinga, i zvanična mrlja na njenoj karijeri ne postoji.


Ipak, Bušarovoj, koja je na vrhuncu karijere bila peta na svetu, nije smetalo da Ukrajinku optuži da je "narokamanka", a sve je povezala sa svojom čuvenom madridskom pobedom nad Marijom Šarapovom.

Od Ruskinje je Kanađanka četiri puta izgubila pre nego što ju je 2017. savladala sa 7:5, 2:6, 6:4 baš u prestonici Španije.

Šarapova je, podsetimo, 2016. pala na doping testu, jer je utvrđeno da je koristila zabranjenu supstancu maldonijum.

Ona je u žalbenom postupku uspela da delimično ublaži prvobitnu kaznu od dve godine suspenzije, te je zaigrala posle 15 meseci pauze.

Marija Šarapova / Foto: EPA-EFE/ANDREW GOMBERT

Tada ju je Bušarova jedini put i dobila, a baš toga se sada setila kada je trijumfovala nad Jastremskom.

Ukrajinki pomenuto sramno ponašanje suparnice iz Kanade svakako nije nimalo olakšalo dan u kome je objavila da je preminuo njen voljeni deda, koji ju je i uveo u svet sporta.

Eženi Bušar će, posle pobede i potonjeg skandala koji je priredila, u drugom kolu madridskog turnira igrati protiv Italijanke Martine Trevisan.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!