DA LI JE MOGUĆE?! Evo šta je Ju-Es open uradio nakon što je Novak Đoković podneo zahtev da mu se dozvoli ulazak u Sjedinjene Američke Države!

Novosti online

03. 03. 2023. u 22:23

NOVAK Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnira u Dubaiju, Danil Medvedev se za to pobrinuo, pa se Srbin sada nada da će se desiti presedan i da će moći da uđe u Sjedinjene Američke Države. Za to je potrebna odluka američkih vlasti, kojom bi se napravio veliki izuzetak od aktuelnih zdravstvenih pravila koja u SAD vladaju.

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ?! Ево шта је Ју-Ес опен урадио након што је Новак Ђоковић поднео захтев да му се дозволи улазак у Сједињене Америчке Државе!

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković je izgubio od Medvedeva u dva seta, i to uz jednu raspravu sa sudijom, posle čega srpski as, a ni njegovi navijači, ne znaju koji su sledeći turniri na kojima će Nole igrati.

Ovo stoga jer su još uvek na snazi američka pandemijska pravila da u tu zemlju ne mogu da uđu nevakcinisane osobe.

Iako se ukidanje tih mera očekuje "svakog časa", dva velika turnira koja se odigravaju u SAD mogla bi da ostanu izvan Novakovog "domašaja" ako se ne dogodi jedna intervencija vlasti.

Zato je srpski as, zajedno sa svojim timom, pisao nadležnima u Americi sa molbom da se napravi izuzetak, ne bi li mogao da i koji dan ili nedelju pre zvaničnog ukidanja pomenutih mera - otputuje u tu zemlju.

I, dok Nole čeka tu odluku, dobio je prilično neočekivanu podršku.

Naime, oglasio se Ju-Es open, i u to "svoje" i ime Teniskog saveza SAD.

To javno obraćanje američkim vlastima glasilo je ovako:

- Novak Đoković je jedan od najvećih šampiona koji je naš sport ikada imao. Teniski savez Sjedinjenih Američkih Država i Ju-Es open se nadaju da će biti uspešan Novakov zahtev da mu se dozvoli ulazak u zemlju kako bi navijači mogli da ga vide ponovo u kaciji u Indijan Velsu i Majamiju - poručili su organizatori poslednjeg grend slema u sezoni putem društvenih mreža.

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

Pratite "Novosti sport" i na Fejsbuku!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!