KECMANOVIĆ IMA NOVOG TRENERA: Hrvatski stručnjak pomogao Čiliću da dođe do masters titule i dva grend slem finala - "Miša je igrač za Top 20"

Novosti online

16. 02. 2023. u 13:25 >> 13:26

SRPSKI teniser Miomir Kecmanović nedavno je prekinuo saradnju sa argentinskim stručnjakom Davidom Nalbandijanom, ali nije dugo ostao bez trenera.

КЕЦМАНОВИЋ ИМА НОВОГ ТРЕНЕРА: Хрватски стручњак помогао Чилићу да дође до мастерс титуле и два гренд слем финала - Миша је играч за Топ 20

Foto AP

Miša će ubuduće raditi sa Hrvatom Ivanom Cinkušom, koji je pre samo nekoliko dana raskinuo osmogodišnju saradnju sa sunarodnikom Marinom Čilićem.

Ivan Cinkuš je pomogao Čiliću da dođe do finala Vimbldona i Australijan opena, kao i do titule na mastersu u Sinsinatiju. Navodno je do prekida saradnje došlo zbog teške povrede koju je Marin zaradio u Melburnu, posle koje mu sledi duža pauza.

- Da, tako se dogodilo. Ne znamo koliko će dugo Marin izbivati, prognoza je od pet do šest meseci i to ako sve bude idealno. Njegova želja je da zaigra na Rolan Garosu, ali pitanje je koliko će biti spreman za igru na tri dobijena seta - rekao je Cinkuš za Večernji list.

Poklopilo se da mu se odmah ukazala nova prilika, pa će već od sledeće nedelje preuzeti brigu o karijeri 23-godišnjeg Srbina.

Prvi zajednički turnir biće im Akapulko, a u međuvremenu, Kecmanović nastupa u Delrej Biču gde je četvrti nosilac i za plasman u polufinale igraće protiv Markosa Girona.

- Budući da je Kecmanović dao otkaz Nalbandianu, upitao me da li bih hteo da mu se pridružim. Obavestio sam Marina, koji je rekao "OK" i to je bilo to - potvrdio je Cinkuš.

Na pitanje koliko je visoko postavio letvicu s Kecmanovićem, odgovara da za početak treba poraditi na samopouzdanju.

- Dečko igra dobar tenis, samo mu fali malo samopouzdanja. Sad je u Dalasu izgubio meč koji je trebalo da dobije, i rekao sam mu da ću doći pre Akapulka da odradimo nekoliko treninga i da se upoznamo. Kecmanović je mlad igrač i treba mu rada i discipline, ne sme da bude prepušten sam sebi. Koliko sam shvatio iz njegovih reči, u saradnji s Nalbandijanom dosta toga nije bilo definisano - dodao je hrvatski stručnjak.

Cinkuš ističe da je komunikacija između trenera i igrača ključna, jer kad to ne funkcioniše, onda pate i rezultati.

- Svi misle da će im bivši igrači doneti čarobni štapić, a ne ide to baš tako. Trener i igrač moraju zajedno da prođu sve najvažnije stvari i usuglase se. Ne znam kako će biti s Kecmanovićem, možda ću ja tražiti previše, možda on, ali siguran sam da je potencijal za Top 20. Akapulko nam je prvi turnir, biće sigurno puno informacija s obe strane, a za dalje videti - zaključio je Cinkuš.

Jedna saradnja srpskog igrača i hrvatskog trenera (Đoković - Ivanišević) donela je sedam grend slem titula i pet masters trofeja. Uostalom, i Ivanišević je pre Šokovića radio sa Čilićem, baš kao i Cinkuš pre Kecmanovića.

BONUS VIDEO - SA KULE BEOGRAD POSLATA VELIČANSTVENA PORUKA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024