NADAL OČAJAN: Uskoro prekid nestvarnog 18 godina dugog niza bika sa Majorke?

Novosti online

16. 02. 2023. u 11:12

OD SVIH članova teniske "velike trojke" Rafael Nadal je proveo najmanje vremena kao svetski broj jedan, ali Španac može da se pohvali jednim rekordom u kome je nedostižan. Preuzeo ga je pre više od dve godine od Džimija Konorsa i od tada ga iz nedelje u nedelju samo povećava. Ali, to poboljšavanje rekorda moglo bi uskoro da prestane.

НАДАЛ ОЧАЈАН: Ускоро прекид нестварног 18 година дугог низа бика са Мајорке?

Tanjug/Ap

Reč je o broju uzastopnih nedelja u Top 10 na ATP listi. Matador je neprikosnoven sa čak 908 uzastopnih pojavljivanja među deset najboljih, a to je istovremeno i njegov ukupan broj.

Nadal, dakle, nikada nije ispao iz Top 10 društva, od 25. aprila 2005. godine kada je tu prvi put upao posle dve uzastopne titule - na mastersu u Monte Karlu i tadašnjoj "zlatnoj seriji" u Barseloni (danas ATP 500).

Nadal je trenutno šesti na ATP listi sa 3815 bodova, ali će vrlo brzo ostati bez 1100 i imaće 2715. S tim saldom pao bi na deobu 12. mesta sa Britancem Kameronom Norijem, ali to samo pod uslovom da niko od igrača koji se nalaze ispod njega ne zaradi neki ATP poen do kraja marta.

Nadal će već od ponedeljka ostati bez 500 bodova jer se tada briše Akapulko na kome je prošle godine osvojio titulu, a ove godine neće nastupati. Već 20. marta brisaće mu se i 600 bodova za finale Indijan Velsa. Istina, Španac se nalazi na listi učesnika u pustinji Kolorado, ali to je stoga što po osnovu plasmana na ATP listi ima obavezu učešća na svim grend slemovima i osam od devet mastersa (iz ovoga je izuzet samo Monte Karlo).

Pitanje je da li će Španac biti spreman za prvi masters sezone, pošto je za povredu kuka koja ga muči uobičajen period oporavka od šest do osam nedelja, a Indijan Vels počinje šest nedelja od Rafine povrede na AO.

Novak Đoković je na ovoj listi šesti sa nešt više od deset godina uzastopnog boravka u Top 10 a da nije bilo one proklete povrede lakta 2017. godine, danas bi bio drugi i vrlo verovatno bi uskoro prestigao Nadala. 

BONUS VIDEO - Novak Đoković igrao tenis na beogradskim ulicama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024