HRVAT ZAČEPIO USTA ZAPADU: Novak Đoković je GOAT, ne cenite ga kao Federera i Nadala

Novosti online

02. 02. 2023. u 12:51

Bivši hrvatski teniser i nekadašnji deo stručnog štaba Novaka Đokovića Mario Ančić prokomentarisao je Srbinovu 22. grend slem titulu.

ХРВАТ ЗАЧЕПИО УСТА ЗАПАДУ: Новак Ђоковић је ГОАТ, не цените га као Федерера и Надала

FOTO: Tanjug/AP

Đoković je u nedelju savladao Grka Stefanosa Cicipasa u tri seta i deseti put osvojio Australijan open.

- Gledao sam meč, to je ovde bilo u jedan iza ponoći. Jednostavno, videlo se da je Nole trenutno daleko najdominantniji igrač. Izgubio je samo jedan set na celom turniru i to uz probleme s nogom, što dovoljno govori o njegovom kvalitetu - rekao je Ančić za Sportklub.

Novakov trener Goran Ivanišević izjavio je da bi se 97 odsto tenisera povuklo s turnira nakon nalaza magnetske rezonance zadnje lože dva dana pre početka turnira, ali ne i Đoković.

- Nole je vrhunski sportista pre svega. Igranjem uz bolove i nadjačavanjem tih situacija došao je u kategoriju najvećih sportista svih vremena. S materijalne strane on je odavno rešen, poput Nadala i Federera, ali svi oni i dalje imaju taj 'drajv' da igraju kroz bol i pobeđuju. To dovoljno govori koliki su fanatici i pravi sportisti".

Neki su čak sumnjali u Đokovićevu povredu i tvrdili da preteruje. Otkud takvo nepoverenje, ponajviše od nekih zapadnih medija?

FOTO: Tanjug/AP

 

- Mediji uvek žele da stvore neku tenziju. Možda se merim po sebi, ali osim ako ne možeš da hodaš, igraš dalje. Nadal i Đoković bezbroj su puta igrali kroz bol, pogotovo sada kad je svaki slem bitan i ne vidim razlog zašto bi neko izmišljao povredu. Negde sam pročitao da između mečeva Đoković uopšte ne bi trenirao nego samo primao terapije, a taj dan između jako je važan za osveženje i pripremu sledećeg meča. Zašto bi neko radio protiv sebe. Mora postojati veoma dobar razlog za preskakanje tog dana - kaže Ančić.

Utisak je da Đokovića u teniskom svetu ne cene poput Federera i Nadala. Čak je i Nadalov stric Toni rekao da je to zato što je Đoković poremetio rivalstvo koje su ljudi voleli.

- Mislim da ima istine u tome. Rivalitet Federera i Nadala započeo je prvi i onda se pojavio Novak i počeo da ih pobeđuje. Federer i Nadal mnogima su prva asocijacija na tenis, pogotovo onima koji površno prate taj sport, ali oni koji su više unutra apsolutno cene Đokovića i sve što je uradio.

Đoković i Nadal imaju po 22 grend slema, Federer je ostao na 20, ko je najveći svih vremena, takozvani GOAT?

Foto EPA

 

- Da se danas podvuče crta, to bi bio Đoković. Rezultati to potvrđuju. Izjednačeni su po osvojenim grend slemovima, ali Đoković ima bolji učinak s Rafom, ima više grend slem finala, osvojio je sve masterse dva puta, pa završni masters šest puta, a Rafa nijednom.

Koliko će još grend slemova osvojiti Đoković? Džon Mekinro kaže bar 25, Nik Kirjos ide korak dalje i kaže 28...

- Teško je to prognozirati. Sve zavisi od zdravlja. Mogu reći da je Đoković favorit za sve ostale slemove, pogotovo Vimbldon i Ju-Es open. Naime, priča se da bi u Americi do leta ili tokom leta trebalo da ukinu zabranu ulaska u zemlju strancima nevakcinisanim protiv kovida, tako da bi Đoković trebalo da igra na Ju-Es openu. Na tvrdoj podlozi i travi apsolutno je glavni favorit.

BONUS VIDEO: OD PRVE DO DESETE TITULE: Sva Novakova pobednička finala Australijan opena

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ĐOKOVIĆ REKET ZAMENIO PALICOM: Vratio se u Marbelju i u prvom planu mu trenutno nije tenis (FOTO)