DA LI JE NOVAK ĐOKOVIĆ BIO POVREĐEN? Oglasio se čuveni francuski doktor i otkrio nove detalje

Novosti online

02. 02. 2023. u 08:15

Kreg Tajli je juče potvrdio da je Novak igrao Australijan open sa ozbiljnom povredom

ДА ЛИ ЈЕ НОВАК ЂОКОВИЋ БИО ПОВРЕЂЕН? Огласио се чувени француски доктор и открио нове детаље

Tanjug/AP

Đoković se povredio još na turniru u Adelejdu i dosta se mučio prve nedelje u Melburnu. Igrao je samo zvanične mečeve, ali uopšte nije trenirao danima, što mu je pomoglo da sanira povredu i izdrži do kraja.

- Video sam svojim očima snimke, a i doktori će vam reći istinu. Bilo je mnogo spekulacija da li je to istina ili ne. Znam da je teško poverovati šta Đoković može da uradi sa takvom povredom. Neverovatan je, zaista, ekstremno profesionalno se poneo - rekao je Tajli na radiju "Sportsdej".

Nije dugo trebalo da francuski "L'Ekip" kontaktira sa poznatim sportskim doktorom Olivijeom Rujonom, koji tvrdi da "nije moguće da je Đoković ceo turnir" igrao sa takvom rupturom, dok je sa druge strane bivši lekar Liverpula, kao i kriket i fudbalske reprezentacije Australije, Piter Brukner odmah shvatio da Novak nije ceo turnir imao toliki "rascep".

Povredio se u polufinalu Adelejda i imao je oko desetak dana odmora do Australijan opena, što je svakako pomoglo da se oporavi makar delimično za prva tri izazova, da već u četvrtom protiv Aleksa de Minora nije imao problema.

- Postoji još jedan tip koji je ruptura na periferiji mišića i to nazivamo miofascijalna ruptura. Smatramo da je to povreda koja vas muči 10 do 14 dana i pretpostavljam da je to imao Đoković. Po mom proračunu, od povrede do prvog meča na Australijan openu je prošlo tačno 10 dana - rekao je doktor Brukner i dodao da je neverovatna pripremljenost koju poseduje Đoković upravo omogućila da igra na Australijan openu.

Potvrdio je srpski teniser da na slobodne dane nije trenirao nego je svakodnevno išao na razne tretmane koji bi mu pomogli da reši problem, pa je čak stigla i doktorka Marijana Kovačević iz Beograda.

- To je čovek koji sve radi ispravno - zna kada jede, kada pije, kako se oporavlja... Sve je uradio da bude potpuno zdrav. Nije bio na sto odsto u prva tri meča. U drugoj nedelji povreda je skoro zalečena - zaključio je australijski doktor i time stavio tačku na priče o lažiranoj povredi.

BONUS VIDEO: OD PRVE DO DESETE TITULE: Sva Novakova pobednička finala Australijan opena

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024