"NOVAČE, DA LI PODRŽAVAŠ PUTINA"? Ukrajinski ambasador traži izvinjenje Đokovića i reakciju Australije

Novosti online

27. 01. 2023. u 08:29

Fotografisanje Srđana Đokovića sa navijačima koji su imali ruske zastave, sporni simbol "Z" na majici koji se povezuje sa rusko-ukrajinskim sukobom, i poruka "Živela Rusija" koja se čuje na snimku, stvorili su kampanju tekstova protiv najboljeg srpskog tenisera koga danas od 9.30 očekuje meč polufinala protiv Amerikanca Tomija Pola.

НОВАЧЕ, ДА ЛИ ПОДРЖАВАШ ПУТИНА? Украјински амбасадор тражи извињење Ђоковића и реакцију Аустралије

Tanjug/AP

Ukrajinski ambasador u Australiji Vasil Mirošničenko tražio je da Srđan Đoković bude izbačen sa Australijan opena, odnosno da ne može da prisustvuje preostalim mečevima na turniru, dok je od Novaka tražio da se izvini zbog tog poteza, prenose australijski mediji.

- To je nedopustiva sramota za turnir. Mora da bude sankcija... Važno je i pitati Novaka Đokovića za mišljenje o ovoj situaciji. Da li podržava Putina? Da li podržava rat u Ukrajini? Šta misli o podršci svog oca? - poručio je ukrajinski ambasador Mirošničenko i potom dodao: "Sada je na Savezu da preduzme naredne korake. Mislim da je dobra ideja da ga ne puste na stadion, ne znam kako je moguće da tako nešto kaže kada zna šta Rusi rade u Ukrajini, kada zna koliko ljudi je ubijeno, silovano i mučeno i šta sve rade civilima".

U razgovoru za "Herald San", pošto je govorio za brojne medije, Mirošničenko je dodao da je "čitav Australijan open od početka bio kontroverzan", istakavši da nije trebalo da učestvuju teniseri iz Rusije. "Đoković je teniski superstar, najpoznatiji teniser na svetu, tako da je veoma razočavarajuće videti što njegov otac podržava Rusiju".

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (22)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)