"PUSTITE RUSE DA IGRAJU, ŽIVOT JE PREKRATAK" Legendarna teniserka prozvala Vimbldon zbog sankcija

Novosti online

25. 01. 2023. u 17:10

IAKO je ruski teniser Andrej Rubljov u sredu pre podne izrazio nadu da će njemu i njegovim sunarodnicima, kao i teniserkama i teniserima iz Belorusije ove godine biti omogućen nastup na Vimbldonu, organizatori najvećeg teniskog turnira na svetu uprkos kaznama ATP, VTA i ITF, po svemu sudeći neće promeniti odluku od prošle godine. Tim povodom oglasila se živa legenda tenisa, žena koja je, što u singlu, što u dublu ili miks-dublu, čak 20 puta osvajala titule u Ol Ingland klabu.

ПУСТИТЕ РУСЕ ДА ИГРАЈУ, ЖИВОТ ЈЕ ПРЕКРАТАК Легендарна тенисерка прозвала Вимблдон због санкција

FOTO: Printskrin/Jutjub/WTA

-B. i ivša američka teniserka Bili Džin King pozvala je organizatore Vimbldona da ukinu zabranu igranja za ruske i beloruske igrače.

Organizatori Vimbldona planiraju da produže suspenziju ruskim i beloruskim igračima.

- Radite kao i ostali (grend slem turniri)... Život je prekratak - rekla je šestostruka pobednica Vimbldona u singl konkurenciji.

Ova mera uvedena je prošle godine nakon ruske vojne intervencije u Ukrajini.

- Mislim da bi trebalo da dobiju svoje nagrade. Pustite ih da igraju i dobiju svoj novac - rekla je ona i dodala da svim teniserima treba računati bodove sa londonskog grend slema, nakon prošlogodišnje kontra-mere Udruženja teniskih profesionalaca i Ženske teniske asocijacije.

Kao posledica odluke Ol Ingland klaba, usledila je kazna ATP i VTA pa se za učešće na nezvaničnom šampionatu sveta nisu dodeljivali bodovi, a to je opet za posledicu imalo da je Novak Đoković ostao bez čak 2000 poena.

Isto je doživela i šampionka ženskog singla Jelena Ribakina, koja je iako etnička Ruskinja, nastupila, ali pod zastavom Kazahstana.

Ostala tri grend slema, Australijan open, Rolan Garos i Ju-Es open, omogućavaju ruskim i beloruskim teniserima da igraju, ali pod neutralnim obeležjem.

Bili Džin King je pored šest singl titula u Londonu osvojila još šest grend slem singl itula na ostala tri turnira. Ukupno je računajući i dublove i miks-dublove osvojila neverovatnih 39 grend slem titula. Na Ozi openu je trijumfovala 1968 u singlu i u miksu, dok je pehar za ženski dubl u Melburnu jedini od 12 mogućih koji nije nikad osvajala. Igrala je dva finala, 1965. i 1969. godine.

Njeno ime nosi reprezentativno takmičenje u ženskom tenisu.

Ovogodišnji Vimbldon na programu je od trećeg do 17. jula. Još nema naznaka da li će OIK promeniti prošlogodišnju odluku i ako je ne promeni da li će ATP i VTA reagovati na isti način kao 2022, kada je Novak uskraćen za 2000 bodova.

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)