ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ NAJBOLJI: Pobedio Rusa, pa poslao emotivnu poruku Rodžeru Federeru

Novosti online

25. 01. 2023. u 12:06

NOVAK Đoković razbio je Andreja Rubljova 3:0 u setovima. Srbin nakon meča nije krio oduševljenje zbog plasmana u 10. jubilarno polufinale Australijan opena.

ЗБОГ ОВОГА ЈЕ ЂОКОВИЋ НАЈБОЉИ: Победио Руса, па послао емотивну поруку Роџеру Федереру

Tanjug/AP

Džim Kurijer govorio je sa Novakom nakon meča. Pitao ga je da uporedi ovaj meč i onaj protiv Aleksa de Minora.

- Rangirao bih ga kao drugi najbolji meč. Blizu je onom od pre dve večeri. Igram jako solidno. Volim da igram u ovim uslovima i na ovom terenu. Australijan open je najposebniji u mojoj karijeri.

Ipak, dosta problema zadavao mu je vetar.

- Morao sam da se prilagodim. Nije bilo vetrovito na zagrevanju, odjednom je na ovom kraju terena počeo da duva jak vetar u leđa. Možda na TV-u ne vide navijači tu razliku. Morao sam da biram svoje udarce, da otvaram teren, sa (donje) te strane terena morao sam da se kockam. Bilo je mnogo tesnih gemova.

Potom je pohvalio rivala.

- Andrej Rubljov je sjajan protivnik. Imam mnogo poštovanja prema njemu. Znao sam kakav mu je plan igre. Jedno je zamišljati i izvršiti. Kada sve sumiram, našao sam svoj najbolji tenis i zato sam najzadovoljniji.

Otkrio je svoju rutinu tokom slobodnih dana.

Da budem iskren, bio sam povezan na mašine više nego bilo ko drugi. Davao sam sve od sebe, pokušao sam da koristim svaku mašinu za pripremu noge, nastaviću. Nedostaje mi tenis tokom dana pauze, ali važno je pametno i mudro odlučivati i voditi računa o telu.

Igraće svoje 10. polufinale, Kurijer je konstatovao da igra "dobar tenis".

- Tako je. Pokušaću da nastavim isto na terenu, da budem "dobar".

Naredni protivnik je Tomi Pol koji igra prvo polufinale na grend slemu.  

- Sreli smo se Tomi Pol i ja u svlačionici. Očekujem otvoreni meč. On nema šta da izgubi. Igra sjajan tenis. Ima dobrog trenera. Moram da budem spreman za taj meč, mentalno i psihološki, da priđem dobro tom meču.

Novak se prisetio svog prvog polufinala na grend slemu, pa neočekivano govorio o Federeru.

- Mislim da je to bio Ju-Es open 2007. godine. Prošlo je dosta vremena. U finalu me je pobedio Rodžer Federer. Pozdravimo jednim velikim aplauzom Federera, zaslužio je to. Imao sam velike borbe sa njim. Nedostaje tenisu, video sam ga kako se sredio za Fešn vik. Želim da ga izazovem na skijašku trku.

BONUS VIDEO: PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)