ĐOKOVIĆ MU OVAJ SRAMAN POTEZ NIJE ZABORAVIO: Ko je Tomi Pol, Noletov protivnik u polufinalu Australijan opena (VIDEO)

Novosti online

25. 01. 2023. u 11:58

PLASIRAO se Novak Đoković u polufinale Australijan opena ubedljivim izdanjem protiv Andreja Rubljova, a u borbi za finale čeka ga Tomi Pol. Novak i njegovi navijači ne pamte Amerikanca po dobrom....

ЂОКОВИЋ МУ ОВАЈ СРАМАН ПОТЕЗ НИЈЕ ЗАБОРАВИО: Ко је Томи Пол, Нолетов противник у полуфиналу Аустралијан опена (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Iako se Novak Đoković i Tomi Pol nikada nisu sastajali na ATP turneji, imali su incident koji se desio na prošlogodišnjem Lejver kupu.

Drugog dana ovog takmičenja, sastali su se naš as i Polov sunarodnik Frensis Tijafo, koga je Nole ubedljivo pobedio, prepustivši mu samo četiri gema.

Nakon pozdrava sa Tijafoom krenuo je Novak ka klupi tima Sveta i prvo se pozdravio sa Džonom Mekinroom, a onda krenuo ka ostalima da bi Tomi Pol odbio da pruži ruku i samo se okrenuo na drugu stranu.

Tomi Pol je rođen 1997. u gradiću Vurhiz u Nju Džerziju. Tenisom se profesionalno bavi od 2015. godine kada je igrao dva finala juniorskih grend slemova. Osvojio je Frenč open, a izgubio u borbi za titulu na Flašing medouzu. Oba puta protivnik mu je bio zemljak Tejlor Fric.

Zanimljivo da je 2015. igrao i seniorski Ju-Es open. Prošao je kvalifikacije ali ga je u prvom kolu eliminisao Andreas Sepi.

Već 2016. ušao je u Top 100, ali je na prvu titulu i za sada jedinu čekao do 2021, kada je u finalu Stokholma savladao Denisa Šapovalova.

Plasmanom u polufinale Australijan opena obezbedio je najbolji renking karijere na ATP listi. Biće najmanje 19, a ukoliko nekim čudom dođe do titule ući će i u Top 10.

Kako je već navedeno, s Novakom Đokovićem se nikada nije sastajao, a kada je reč o međusobnim duelima sa ostalim vrhunskim igračima, može da se pohvali pobedama nad Karlosom Alkarazom, Endijem Marijem i Rafaelom Nadalom.

Jedini bivši ili sadašnji "broj 1" s kojim je igrao a da ga nije pobeđivao je Danil Medvedev, od koga je poražen u drugom kolu Frenč opena 2021.

Tomi Pol je jedan od retkih Amerikanaca kome je omiljena podloga šljaka, iako bolje rezultate ostvaruje na tvrdim podlogama, na kojima je ostvario svih svojih šest pobeda nad Top 10 igračima.

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024