NIKO NIKAD KAO NOVAK: Đoković je u godini na izmaku ostvario nešto do sad nezamislivo u muškom tenisu (FOTO)

Novosti online

02. 12. 2022. u 14:39

TENISKA sezona završena je proteklog meseca trijumfom Kanade u Dejvis kupu, a prethodno je Novak Đoković osvojio šestu titulu na Završnom ATP finalu, po čemu se izjednačio sa Rodžerom Federerom. Jedan rekord je time izjednačio, ali najbolji teniser sveta svih vremena je u sezoni na izmaku ostvario jedan rezultat koji pre njega nije nijedan teniser.

НИКО НИКАД КАО НОВАК: Ђоковић је у години на измаку остварио нешто до сад незамисливо у мушком тенису (ФОТО)

FOTO: AP/Tanjug

Novak Đoković je trijumfom u Vimbldonu postao prvi muškarac koji je na dva različita grend slema osvajao titulu bar sedam puta! Pre njega, to su ostvarile samo dve žene, a u Open eri samo jedna.

Nole je devet puta trijumfovao u Australiji, a letos je sedmi put osvojio tutulu nezvaničnog šampiona sveta, trijumfom u Vimbldonu.

Pre njega, sedam ili više titula na dva različita grend slema ostvarile su samo Helen Vilis-Mudi, koja je između dva svetska rata osam puta osvajala Vimbldon i sedam puta Ju-Es open, a u open eri, koja je startovala sredinom 1969. godine, to je pre našeg asa uspelo samo Sereni Vilijams (po sedam Vimbldona i Ozi opena).

Serena je ove godine na Ju-Es openu mogla da postane jedina sa najmanje sedam titula na tri različita grend slema, ali je u pohodu na svoj sedmi Ju-Es open eliminisana već na startu.

Niko nikad nije osvojio dva različita mejdžorsa osam puta, a Nole će priliku za to imati narednog leta, kada će jurišati na osmi Vimbldon.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

SOLIDARNOST NA DELU: Jedna od osnovnih vrednosti za uspostavljanje mira i pravde u svetu