RAFAEL NADAL O JURNJAVI SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Odgovor Španca iznenadio mnoge: Promenio sam se!

Novosti online

02. 11. 2022. u 18:57

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal uoči početka masters turnira u Parizu govorio je o predstojećim ciljevima, kao i o uvek aktuelnoj temi, trci za zvanjem najboljeg u istoriji i šansama da se vrati na prvo mesto rang liste.

РАФАЕЛ НАДАЛ О ЈУРЊАВИ СА НОВАКОМ ЂОКОВИЋЕМ: Одговор Шпанца изненадио многе:  Променио сам се!

Tanjug/AP

"Bik sa Majorke" poznat je kao rođeni pobednik, perfekcionista u svom poslu, neko ko ne trpi poraze i živi za trijumfe. Baš zato njegov odgovor iznenadio je mnoge, pa tako, iako je trenutno treći na svetu, Rafa navodi da mu cilj nije mesto broj jedan.

- Razumem da je to vam bitna stvar jer pričate o borbi za broja jedan, ali ja se ne borim da budem prvi, već samo da ostanem u takmičarskom ritmu u svim mečevima koje igram. To sam govorio i ranije, govorim to već dugo. Više nemam želju da budem broj jedan, niti najbolji u istoriji - rekao je Španac.

Tanjug/AP

"El Matador" nije igrao još od Ju-Es opena ako se izuzme egzibicija u kojoj je u penziju ispratio Rodžera Federera. Na otvorenom prvenstvu Amerike prethodno je poražen 5. septembra i eliminisan u osmini finala od Frensisa Tijafoa. On će u drugom kolu Pariza, pošto je u prvom bio slobodan, igrati protiv Amerikanca Tomija Pola u sredu uveče, ne pre 19.30.

- Broj jedan sam već bio, sada sam se promenio. To mi više nije cilj. Razne stvari su se promenile u mom životu. Imao sam čast da to doživim, ali sam u trenutku u karijeri u kojem me to više ne zanima - pojasnio je Rafa.

Podsetimo, Nadal je na prvom mestu ATP liste proveo 209 nedelja, ali prema ovom rangiranju apsolutni rekorder je Novak Đoković sa 373 nedelje na teniskom vrhu.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ĐOKOVIĆ REKET ZAMENIO PALICOM: Vratio se u Marbelju i u prvom planu mu trenutno nije tenis (FOTO)