PUTIN SE OBRATIO NACIJI: Nesvakidašnje pismo predsednika Rusije

Novosti online

02. 11. 2022. u 19:24

PREDSEDNIK Ruske Federacije Vladimir Putin danas je uputio pismo svim građanima Rusije i to jednim neuobičajenim povodom, koji je iskoristio da ukaže i na jedan od njemu baš dragih načina da se usavršavaju samokontrola, snaga uma i poštovanje protivnika.

ПУТИН СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ: Несвакидашње писмо председника Русије

Foto AP

Naime, Putin je rešio da putem svog zvaničnog sajta javno čestita veliki jubilej Džudo savezu Rusije, koji proslavlja 50. godišnjicu postojanja.

U pitanju je sport koji i sam ruski predsednik upražnjava, pa se možda baš zato i jedno ovakvo javno pismo, nesvakidašnja čestitka, našla na sajtu Kremlja, gde se obično objavljuju politička saopštenja za javnost, predsedničke odluke, telegrami ili stenografske beleške nekih za javnost otvorenih događaja.

U ovom pismu je prvi čovek Ruske Federcije poručio sledeće:

"Dragi prijatelji,

Srdačno čestitam svim sportistima, trenerima, mentorima, veteranima i svim posvećenim navijačima ovog sporta 50. godišnjicu Džudo saveza Rusije.

Vaša autoritativna javna organizacija radi mnogo na tome da ovaj dinamičan, spektakularan sport bude među najpopularnijima u zemlju, ujedno i održava postojeće pobedničke tradicije naše domaće džudo škole, koja je i donosila uspehe naših sjajnih, talentovanih takmičara na Olimpijskim igrama, evropskim i svetskim prvenstvima.

Posebno bih pohvalio zalaganja Saveza da se stvore uslovi za sistematski i stabilan razvoj džuda. Tu mislim na razvoj i korišćenje najboljih metoda treninga, unapređenja infrastrukture za treninge, pripremu i održavanje nacionalnih i međunarodnih takmičenja, implementaciju programa koji uključuju i mlade ljude i cele porodice u ovaj sport. Ova važna i popularna aktivnost značajno doprinosi ostvarivanju našeg državnog cilja o popravljanju i produžetku ljudskog života. 

Naravno, važno je zahvaliti se i na svom trudu koji Savez čini da njegova jedinstvena istorija i filozofija nastavljaju da napreduju. A to je dobro, jer vas džudo čini jačim, razvija samokontrolu i snagu uma, uči vas kako da brzo donosite odluke, a da poštujete protivnike.

Iskreno vam želim nove pobede i sve najbolje. Srećna godišnjica, još jednom!

Vladimir Putin".

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili