PUNIH 14 godina prošlo je od trenutka kada je "mali od Srbije", kako je Novak Đoković sebe nazvao, osvojio svoj prvi grend slem pokorivši Australiju. Tada se pojavio "novi momak u gradu", spreman da pomrsi konce onima koji su bili viđeni kao budući suvereni vladari "belog sporta". Od tog trenutka sportskim borilištima hodalo je mnogo velikih imena, ali čini se da niti jedno ime nije izazvalo takva podeljena mišljenja i emocije među ljubiteljima sporta širom planete, kao što je to ime Novaka Đokovića.

Ljubica

27.10.2022. 20:47

@ Aga I šta sad treba Novaka zbog toga kazniti , jer je njegov otac na neki način bahat ? On je donekle takav, jer su mu dete stalno napadali, a on se morao boriti, pitanje je kakvi bi mi bili da neko u toj meri stalno protiv naše dece radi, pišei govori. Nijednom teniseru nikada nije bilo u tolikoj meri spočitavano sve i svašta i svaki pogled analiziran i osporavan uspeh kao Novaku.Upravo zbog načina na koji je on uprkos svemu ostvario svoje uspehe, on je za mene daleko veći od ostalih i najbolji ikada.

vladimir

27.10.2022. 23:11

Sećam se kada su ga posle PRVE pobede u Sinsinatiju /master/ nazvali "hrvatom" a on ih ispravio da je SRBIN i od tada počinje njegova /bezrazložna/ GOLGOTA! To što je Novak izdržao kroz sportsku karijeru, takav NEPRAVEDAN animozitet, NIJEDAN sportista nikada u istoriji nije imao! On je VELIKAN jer ih je IPAK SVE pobedio, i na terenu /sportu/, na tribinama /publika/, stolici /sudija/, nemoral države /politika/, pakost, zavist i necivilizacijski primitivizam, a on kao moralni GIGANT im je ipak "pružao ruku" koju nisu zaslužili! Nole isuviše si inteligentan da te ovaj "naslov" ne opterećuje i iako si i sada VEČITI /najbolji/ osvoji i taj poslednji "rekord" GS - reda radi!