A DA NOVAK NIJE KAŽNJEN NIKAD NE BI OSVOJIO GREND SLEM: Dominik Tim želi da se vrati na vrhunski nivo, na to ga inspiriše Nadal

Tanjug

12. 10. 2022. u 18:04

AUSTRIJSKI teniser Dominik Tim izjavio je da mu je Španac Rafael Nadal inspiracija da se vrati na vrhunski nivo posle povreda.

А ДА НОВАК НИЈЕ КАЖЊЕН НИКАД НЕ БИ ОСВОЈИО ГРЕНД СЛЕМ: Доминик Тим жели да се врати на врхунски ниво, на то га инспирише Надал

EPA

Tim je zbog povrede zgloba sa terena odsustvovao deset meseci pre nego što se vratio na teren ovog proleća. Učestvovao je na nekoliko turnira, uključujući i Srbija open, ali je uprkos zaštićenom rejtingu ispadao u ranoj fazi svakog od njih.


- Nadal je verovatno najbolji model za to kako se vraća na teren posle povrede. Nije to uradio samo jednom, već četiri ili pet puta i to posle pauza od po sest meseci i više. I njegova forma posle toga je uvek bila zadivljujuća. Tako da mi je on velika inspiracija - izjavio je Tim za Jurosport.

Austrijanac je poručio da nijednog trenutka tokom oporavka i bezuspešnih pokušaja da se vrati u formu nije pomislio na povlačenje.

- Nisam pomišljao na povlačenje, i dalje sam mlad, imam 29 godina i želim još mnogo toga da postignem. Mislim da je ispred mene još nekoliko dobrih godina. Tako da ne želim da mislim o povlačenju - poručio je Tim i dodao da mu je cilj da sezonu završi među 100 igrača na ATP listi.

Najbolji plasman na ATP listi imao je u martu 2020. godine kada je bio treći teniser planete. Trenutno je 162. na svetu, iako je u jednom momentu ispao i iz prvih 300. 


- Želim da sezonu završim u top 100. Bilo bi fantastično da uspem u tome. Pomoći će mi turnir u Hihonu, koncentrisan sam na igru. Imam još prilike da uzmem dosta poena, potrebne su mi dobre igre i pobede da ostvarim plan. Zato sam nastavio sa napornim radom i srećan sam zbog toga kako samo počeo turnir. Nadam se da ću tako nastaviti - rekao je Austrijanac.

Dominik Tim je osvojio 17 titula u karijeri, uključujući i US open 2020. godine nakon diskvalifikacije Novaka Đokovića. Pored toga igrao je još tri finala, dva puta ga je na Frenč openu pobeđivao Rafa, a jednom na AO Nole.

Nekada su ga teniski strušnjaci promovisali u "projektovanog budućeg broja jedan", ali to se nikada nije desilo, a kako stoje stvari i neće. 

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije