SENZACIJA NAD SENZACIJAMA: Rafael Nadal ispao sa Ju-Es opena!

Novosti online

06. 09. 2022. u 00:09

NOVAK Đoković je, kao što je od pre nekoliko dana postalo poznato svetskoj javnosti, obelodanio da neće igrati na Ju-Es openu 2022, ali se njegovi navijači danas ipak raduju.

СЕНЗАЦИЈА НАД СЕНЗАЦИЈАМА: Рафаел Надал испао са Ју-Ес опена!

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Nole nije mogao da otputuje na ovo nadmetanje u Njujorku jer zbog aktuelnih zdravstvenih propisa ne može da stupi na američko tlo, pa su se svi Đokovićevi navijači pribojavali da bi Rafa mogao da iskoristi odsustvo srpskog rivala da, kao u Australiji, dođe do velikog pehara a da na svom putu nije imao Novaka.

Međutim, Nadal je u osmini finala ispao.

Amerikanac Franses Tijafo, 24-godišnjak koji nikada u karijeri ranije nije pobedio španskog teniskog velikana (0-2 je imao do ovog meča u međusobnim duelima), uspeo je da napravi podvig:

Kao tek 26. na ATP listi, nokautirao je Nadala u četiri seta - 6:4, 4:6, 6:4, 6:3, posle tri sata i 32 minuta igre.

Tijafo je na ovom meču napravio pet brejkova (iz osam prilika), Nadal samo dva (iz šest takvih šansi), a američki teniser je do trijumfa došao pre svega agresivnijom igrom - 48 direktnih poena je osvojio (naspram 33 Rafina), a imao je i više neiznuđenih grešaka, no ne mnogo više od slavnijeg rivala (28-26).

Podsetimo, na ovom Ju-Es openu titulu je (neuspešno, uoči sinoćnjeg poraza) branio Danil Medvedev koji je 2021. u finalu pobedio Novaka Đokovića. Nole je u tom trenutku bio izjednačen sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom sa po 20 grend slem titula.

Sada, godinu dana i četiri grend slem turnira kasnije, Nadal vodi sa 22 "velika" trofeja, Đoković ima 21, a Federer je i dalje na 20. Ko će osvojiti Ju-Es open pravo je pitanje. U konkurenciji su igrači koji će se sastati u četvrtfinalnim duelima Kirjos - Hačanov, Beretini - Rud, Rubljov - Tijafo, te današnji takmaci u osmini finala Ivaška - Siner i Čilić - Alkaraz.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati