KRVAVE SCENE U PRIŠTINI: Albanci zgrozili i Evropu (VIDEO)

Novosti online

05. 09. 2022. u 16:55

NOVI veliki skandal priredili su albanski navijači u Prištini.

КРВАВЕ СЦЕНЕ У ПРИШТИНИ: Албанци згрозили и Европу (ВИДЕО)

Foto: J. Matijević

Nakon što je u tom gradu nedavno, na meču Lapi - podgorička Budućnost, albanska publika podigla transparent na kome je bila karta Crne Gore sa otcepljenim delom njene teritorije, a sve je pratila jeziva poruka: "Vi ste sledeći", čime se veličala ideja o tzv. "Velikoj Albaniji", sada se na istom mestu desio krvavi pir.

Naime, lokalni derbi odigrali su na stadionu "Fadilj Vokri" klubovi Priština i Balkani, a u jednom trenutku pristalice domaće ekipe uskočile su na atletsku stazu, otrčale do svojih rivala i napale ih.

Iako se na snimku, koji je i pred vama, čini da se sve završilo relativno mirno kako je moglo da bude, te da je bila dovoljna pojava samo jednog policajca da brojni huligani pobegnu - zapravo, uopšte nije bilo mirno, niti su izbegnute ozbiljnije posledice-

Kako javlja albanski medij "Peni", tri osobe su izbodene nožem tokom ovog incidenta.

O tome je govorio sportski direktor FK Balkani, Nderi Nedžipi:

- Cele nedelje je ovaj derbi najavljivan, a FK Priština je trebalo da uvede bolje mere. Tri naša navijača su izbodena, jedan je u teškom stanju, nalazi se u bolnici, na intenzivnoj nezi - istakao je Nedžipi.

Ove scene su prilično brzo obišle Evropu, a bilo je i onih medija, poput holandskog "Sportnjuza", koji je čitavu situaciju na prištinskom stadionu nazvao "krajnje bizarnom pričom sa Kosova", kako zbog masovne tuče navijača, tako i zbog činjenice da je hladno oružje korišćeno usred stadiona.

Što se sportskog aspekta tiče, Balkani je dobio meč sa 0:1, ali to je ostalo u potpuno drugom planu.

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!