NEVIĐENE SCENE U NJUJORKU: Amerikanci protestuju zbog Novaka Đokovića (VIDEO)

Novosti online

29. 08. 2022. u 21:28

NOVAK Đoković ne učestvuje na Ju-Es openu 2022. godine, a upravo je srpski teniser bio povod za protest u Njujorku.

НЕВИЂЕНЕ СЦЕНЕ У ЊУЈОРКУ: Американци протестују због Новака Ђоковића (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin/Tviter/ScooterCasterNY

Grupa demonstranata na ulicama Njujorka, u blizini Flešing Medouza - pored terena Teniskog saveza Sjedinjenih Američkih Država na kojima se i igra Ju-Es open, protestuje uz povike "Novak, Novak!".

Oni zahtevaju da se ukine pravilo o tome da stranci koji dolaze u SAD moraju da budu vakcinisani određenim vakcinama protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa.

Srpski teniser Novak Đoković upravo zbog takve, ranije odluke američkih vlasti, nije mogao da doputuje u Sjedinjene Američke Države, jer pomenuta stroga pravila zabranjuju nevakcinisamnim putnicima koji nisu državljani SAD da uđu u tu zemlju.

Protestanti su nosili natpise poput "Ukinite pravila o obaveznoj vakcinaciji", "Novakovo telo, Novakov izbor" i "Ujedinite porodice", a ove poslednje govore da im nije Noletov teniski status jedini razlog za demonstracije, već očigledno i nemogućnost nekih nevakcinisanih stranaca da posete svoje bližnje koji su u Sjedinjenim Američkim Državama.

Podsetimo, Novak Đoković je prošle nedelje preko društvenih mreža obavestio navijače da neće učestvovati na poslednjem grend slemu u sezoni.

Srpski teniser ima 21 osvojeni grend slem trofej, jedan manje od Rafaela Nadala.

Novak je takođe propustio Australijan open u januaru zbog strogih pravila tamošnjih vlasti koje su ga nakon pravne bitke deportovale za Srbiju.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024