NOVO SPORTSKO LUDILO ZBOG RATA U UKRAJINI: Tenis ovo ne pamti...

Novosti online

07. 08. 2022. u 20:58

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, a koji se tiču sankcija ruskim i beloruskim sportistima.

НОВО СПОРТСКО ЛУДИЛО ЗБОГ РАТА У УКРАЈИНИ: Тенис ово не памти...

Foto: Tanjug/Sputnjik

Od početka pomenute vojne intervencije Rusije, zapadne države se prosto utrkuju ko će i kako kazniti i pomenutu državu, ali i Belorusiju koja joj pomaže. Kako sport nije izuzet od sankcija, i tu postoji trka - ko će više, a ko na originalniji da izrekne neku kaznu.

One uobičajene, da se klubovi i reprezentacije izbacuju sa takmičenja, a pojedinci ili da prođu kroz isto, ili, poput tenisera, da mogu da se nadmeću ali samo ako se odreknu zastave, himne i imena države, danas su dobile novo poglavlje.

Naime, sada prosto - jednoj slavnoj sportistkinji iz Belorusije, čuvenoj Viktoriji Azarenki, Kanada nije odobrila vizu.

Grend slem šampionka je krenula na VTA turnir u Torontu, koji se održava u sedmici pred nama, ali...

Naišla je na potpuno neočekivani "adminsitrativni problem". Tako bi se to nazvalo uljudno, a zapravo je još jedan dokaz koliko se "luda trka ko će više nauditi Rusima i Belorusima" zahuktava.

- Hoću da vam saopštim da sam bila prinuđena da se povučem s turnira u Torontu, jer mi nisu odobrili vizu. Ovo je stvarno frustrirajuće. Jako mi je žao što ću propustiti jedan od mojih omiljenih turnira, volim da igram u Kanadi jer tamo je publika stvarno divna. Tokom minulih godina tamo sam stekla mnogo sjajnih prijatelja. Svima koji budu učestvovali na turniru želim sve najbolje! A mi se vidimo u Sinsinatiju - poručila je 33-godišnja Viktorija Azarenka, koja je u prvom kolu turnira u Torontu trebalo da igra sa Švajcarkinjom Belindom Benčić.

Azarenka je osvojila dve grend slem titule u pojedinačnoj konkurenciji (Australijan open 2012. i 2013), a dve i u mešovitim parovima (Rolan Garos 2008. i Ju-Es open 2007.).

U "singlu" je triput igrala finale njujorškog grend slema, a u mešovitim parovima je igrala finala sva četiri najveća turnira na svetu, te tri u nadmetanju ženskih dublova, ne i na Vimbldonu.

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije